Strauss-Kahn verhoord over verkrachting journaliste

© tristane-banon-officiel.com/EPA

Het Franse gerecht verhoort voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn over de vermeende verkrachting van een Franse journaliste.

De politie van Parijs verhoort de gevallen topman van het Internationaal Muntfonds, Dominique Strauss-Kahn in het kader van de klacht die de Franse journaliste en schrijfster Tristane Banon heeft ingediend wegens poging tot verkrachting, zo hebben zijn advocaten gezegd.

‘Getuige’Volgens de meesters Frédérique Baulieu en Henri Leclerc wordt hun cliënt als “getuige” verhoord en op zijn verzoek “zo vlug mogelijk in het kader van de kalender van het onderzoek”.

Verkrachting

Na de arrestatie van Dominique Strauss-Kahn in New York als gevolg van een klacht wegens seksuele aanranding van een kamermeisje, had Banon in juni op haar beurt klacht ingediend voor een poging tot verkrachting in 2003. In deze zaak is een vooronderzoek ingesteld. Om dit te kunnen afronden was een verhoor van Strauss-Kahn nodig.

Vooronderzoek

De vroegere Franse minister van Financiën ontkent de aantijgingen van de journaliste. Hij wilde zo snel mogelijk worden verhoord om “de zaak te kunnen afsluiten”.

Na het vooronderzoek kan het parket beslissen de politicus te vervolgen, de zaak te klasseren of te zeggen dat de feiten verjaard zijn. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content