Voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Khan heeft de gevangenis van Rikers Island in New York verlaten. Hij heeft tijdelijk onderdak gevonden tussen Wall Street en Ground Zero. Na vier dagen achter de tralies nam hij zijn intrek op nummer 71 van Broadway.

Volgens de plaatselijke pers verblijft Strauss-Kahn in een appartement van de firma Stroz Friedberg, die met zijn huisarrest belast is. Hij mag het appartement enkel verlaten voor medische noodgevallen.

Het verblijf op Broadway zal wellicht van korte duur zijn want de 62-jarige Fransman verlaat het gebouw zodra hij een permanent onderkomen gevonden heeft.

Voorwaarden

Zijn invrijheidstelling verliep niet van een leien dakje, meldden Amerikaanse media. Strauss-Kahn was al tegemoet gekomen aan de betaling van een borgsom van 1 miljoen euro. Er waren echter nog andere voorwaarden voor zijn vrijlating te vervullen, in het bijzonder rond de plaats waar hij onder huisarrest en onder elektronisch toezicht zou verblijven.

Zijn echtgenote Anne Sinclair had een onderkomen gehuurd in de chique wijk Upper East Side van Manhattan. Maar volgens CNN was Strauss-Kahn daar niet meer welkom nadat de voorwaarden voor zijn huisarrest bekend raakten. De voormalige IMF-topman wordt 24 uur door gewapende bewakers in het oog gehouden.

Aanranding

Strauss-Kahn wordt beschuldigd van poging tot aanranding van een 32-jarig kamermeisje in het Sofitelhotel in New York. Hijzelf ontkent de feiten, maar stapte donderdag wel op als hoofd van het Internationaal Monetair Fonds. (Belga/KVDA)

Voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Khan heeft de gevangenis van Rikers Island in New York verlaten. Hij heeft tijdelijk onderdak gevonden tussen Wall Street en Ground Zero. Na vier dagen achter de tralies nam hij zijn intrek op nummer 71 van Broadway. Volgens de plaatselijke pers verblijft Strauss-Kahn in een appartement van de firma Stroz Friedberg, die met zijn huisarrest belast is. Hij mag het appartement enkel verlaten voor medische noodgevallen. Het verblijf op Broadway zal wellicht van korte duur zijn want de 62-jarige Fransman verlaat het gebouw zodra hij een permanent onderkomen gevonden heeft.Voorwaarden Zijn invrijheidstelling verliep niet van een leien dakje, meldden Amerikaanse media. Strauss-Kahn was al tegemoet gekomen aan de betaling van een borgsom van 1 miljoen euro. Er waren echter nog andere voorwaarden voor zijn vrijlating te vervullen, in het bijzonder rond de plaats waar hij onder huisarrest en onder elektronisch toezicht zou verblijven. Zijn echtgenote Anne Sinclair had een onderkomen gehuurd in de chique wijk Upper East Side van Manhattan. Maar volgens CNN was Strauss-Kahn daar niet meer welkom nadat de voorwaarden voor zijn huisarrest bekend raakten. De voormalige IMF-topman wordt 24 uur door gewapende bewakers in het oog gehouden.Aanranding Strauss-Kahn wordt beschuldigd van poging tot aanranding van een 32-jarig kamermeisje in het Sofitelhotel in New York. Hijzelf ontkent de feiten, maar stapte donderdag wel op als hoofd van het Internationaal Monetair Fonds. (Belga/KVDA)