Om budgettaire redenen had Christie beslist om een "shutdown" in te voeren tijdens het verlengd weekend, dat tot en met de nationale feestdag van dinsdag 4 juli loopt. Alle overheidsdiensten van de deelstaat blijven dicht. Daardoor zijn ook de nationale parken niet toegankelijk. Gezinnen die tijdens het weekend naar een van de stranden in een park wilden afzakken, waren er dus aan voor de moeite.

Toch was er één familie die wél toegang kreeg tot zo'n strand: de familie Christie. De Republikein beschikt als gouverneur namelijk over een zomerhuis in het Island Beach State Park.

Op de lokale nieuwssite NJ.com zijn intussen ook foto's verschenen van de familie Christie die van de zon ligt te genieten, terwijl ze het hele strand voor zichzelf heeft. Christie werpt ter verdediging op dat het zomerhuis niet officieel deel uitmaakt van het nationale park, waardoor zijn familie geen gebruik heeft gemaakt van overheidsdiensten.

Ook de kritiek dat het gedrag oneerlijk is ten opzichte van de andere burgers van New Jersey, wordt door Christie weggewuifd. "Dan moeten ze maar gouverneur worden, dan kunnen ze daar ook een residentie krijgen", luidt de redenering

Om budgettaire redenen had Christie beslist om een "shutdown" in te voeren tijdens het verlengd weekend, dat tot en met de nationale feestdag van dinsdag 4 juli loopt. Alle overheidsdiensten van de deelstaat blijven dicht. Daardoor zijn ook de nationale parken niet toegankelijk. Gezinnen die tijdens het weekend naar een van de stranden in een park wilden afzakken, waren er dus aan voor de moeite. Toch was er één familie die wél toegang kreeg tot zo'n strand: de familie Christie. De Republikein beschikt als gouverneur namelijk over een zomerhuis in het Island Beach State Park. Op de lokale nieuwssite NJ.com zijn intussen ook foto's verschenen van de familie Christie die van de zon ligt te genieten, terwijl ze het hele strand voor zichzelf heeft. Christie werpt ter verdediging op dat het zomerhuis niet officieel deel uitmaakt van het nationale park, waardoor zijn familie geen gebruik heeft gemaakt van overheidsdiensten. Ook de kritiek dat het gedrag oneerlijk is ten opzichte van de andere burgers van New Jersey, wordt door Christie weggewuifd. "Dan moeten ze maar gouverneur worden, dan kunnen ze daar ook een residentie krijgen", luidt de redenering