Volgens Tepco, de uitbater van de kerncentrale, bedraagt het stralingsniveau aan een afvoerbuis tussen de reactoren 1 en 2 minstens 10 sievert per uur. De vorige recordhoogte in de kerncentrale van Fukushima werd op 3 juni opgemeten. Toen lag de straling in reactor 1 tussen tussen de drie en vier sievert per uur.

Limiet voor werknemers opgetrokken

"We zijn nog altijd bezig met nagaan van de oorzaak van de verhoogde radioactiviteit", zegt een woordvoerder van Tepco. De eenheid sievert geeft het biologisch effect van radioactieve straling op mensen, dieren of planten weer. De Japanse regering heeft de maximaal toegestane limiet voor werknemers in de kerncentrale naar aanleiding van de ramp opgetrokken van van 100 tot 250 millisievert. (Belga)

Volgens Tepco, de uitbater van de kerncentrale, bedraagt het stralingsniveau aan een afvoerbuis tussen de reactoren 1 en 2 minstens 10 sievert per uur. De vorige recordhoogte in de kerncentrale van Fukushima werd op 3 juni opgemeten. Toen lag de straling in reactor 1 tussen tussen de drie en vier sievert per uur. Limiet voor werknemers opgetrokken "We zijn nog altijd bezig met nagaan van de oorzaak van de verhoogde radioactiviteit", zegt een woordvoerder van Tepco. De eenheid sievert geeft het biologisch effect van radioactieve straling op mensen, dieren of planten weer. De Japanse regering heeft de maximaal toegestane limiet voor werknemers in de kerncentrale naar aanleiding van de ramp opgetrokken van van 100 tot 250 millisievert. (Belga)