Het federaal hof van beroep in Californië heeft de tijdelijke schorsing opgeheven die eerder was ingevoerd tegen homohuwelijken in de Amerikaanse staat. De beslissing gaat meteen in, wat de weg opnieuw vrijmaakt voor holebikoppels om te huwen.

Gerechtelijke processie van Echternach

De beslissing van de rechtbank kwam er twee dagen na een uitspraak van het het Amerikaans Hooggerechtshof. Dat had zich achter een Californische rechtbank geschaard die een in november 2008 bij referendum afgedwongen verbod op het homohuwlijk van de kaart had geveegd.

Het homohuwlijk was op dat moment nog maar zes maanden eerder, ook al bij gerechtelijke uitspraak gelegaliseerd in de staat. Zo lang de zaak in hoger beroep was na het referendum, konden er echter geen homohuwlijken voltrokken worden in Californië

Eerste huwelijk

Enkele uren na het opheffen van de schorsing, trad een koppel lesbiënnes al in het huwelijk in San Francisco. Het ging om Kris Perry en Sandy Stier, twee van de vrouwen die in 2008 naar de rechter stapten tegen het verbod op het homohuwelijk in Californië. Ook in andere steden lipe het meteen al storm. (Belga/TV)

Het federaal hof van beroep in Californië heeft de tijdelijke schorsing opgeheven die eerder was ingevoerd tegen homohuwelijken in de Amerikaanse staat. De beslissing gaat meteen in, wat de weg opnieuw vrijmaakt voor holebikoppels om te huwen.Gerechtelijke processie van Echternach De beslissing van de rechtbank kwam er twee dagen na een uitspraak van het het Amerikaans Hooggerechtshof. Dat had zich achter een Californische rechtbank geschaard die een in november 2008 bij referendum afgedwongen verbod op het homohuwlijk van de kaart had geveegd. Het homohuwlijk was op dat moment nog maar zes maanden eerder, ook al bij gerechtelijke uitspraak gelegaliseerd in de staat. Zo lang de zaak in hoger beroep was na het referendum, konden er echter geen homohuwlijken voltrokken worden in Californië Eerste huwelijk Enkele uren na het opheffen van de schorsing, trad een koppel lesbiënnes al in het huwelijk in San Francisco. Het ging om Kris Perry en Sandy Stier, twee van de vrouwen die in 2008 naar de rechter stapten tegen het verbod op het homohuwelijk in Californië. Ook in andere steden lipe het meteen al storm. (Belga/TV)