Het meisje was maandag in de wijk Gandhi Nagar verdwenen. Twee dagen later hoorde een passant de kreten van het meisje en kon haar redden. De dader is een 22-jarige buurman. Hij is ondertussen opgepakt.

De directeur van het behandelende ziekenhuis sprak van een "barbaarse seksuele misdaad". Verschillende voorwerpen werden uit het lichaam van het meisje gehaald. Door de aard van de verwondingen zou de verkrachter ook geprobeerd hebben het vijfjarige kind te wurgen.

"Haar toestand is stabiel en vertoont tekenen van verbetering", aldus de directeur. "Ze is bij bewustzijn, en praat met haar ouders, de artsen en verpleegsters. We kunnen zeggen dat haar leven niet meer in gevaar is."

Passief gedrag van de politie

Voor het ziekenhuis demonsteren familieleden, buren en activisten tegen het passief gedrag van politie en autoriteiten. De vader van het meisje beschuldigde de politie ervan de familie te hebben willen omkopen. Ze kregen 2000 roepie (ongeveer 28 euro) aangeboden, indien ze zich "rustig zouden houden".

De politie was van de verdwijning op de hoogte gebracht, maar had niets ondernomen. Een politiewoordvoerder zei dat wegens verkrachting en poging tot moord een onderzoek is ingesteld.

'Gruwelijke agressie'

Premier Manmohan Singh veroordeelde al "de gruwelijke agressie, die ons eraan herinnert dat we moeten samenwerken om dit soort van perversie uit te roeien in onze samenleving".

Geweld tegen vrouwen staat in het brandpunt van de mediabelangstelling in India sinds de fatale groepsverkrachting van een studente op een bus in New Delhi in december massademonstraties op gang bracht. (Belga/TE)

Het meisje was maandag in de wijk Gandhi Nagar verdwenen. Twee dagen later hoorde een passant de kreten van het meisje en kon haar redden. De dader is een 22-jarige buurman. Hij is ondertussen opgepakt. De directeur van het behandelende ziekenhuis sprak van een "barbaarse seksuele misdaad". Verschillende voorwerpen werden uit het lichaam van het meisje gehaald. Door de aard van de verwondingen zou de verkrachter ook geprobeerd hebben het vijfjarige kind te wurgen. "Haar toestand is stabiel en vertoont tekenen van verbetering", aldus de directeur. "Ze is bij bewustzijn, en praat met haar ouders, de artsen en verpleegsters. We kunnen zeggen dat haar leven niet meer in gevaar is." Passief gedrag van de politieVoor het ziekenhuis demonsteren familieleden, buren en activisten tegen het passief gedrag van politie en autoriteiten. De vader van het meisje beschuldigde de politie ervan de familie te hebben willen omkopen. Ze kregen 2000 roepie (ongeveer 28 euro) aangeboden, indien ze zich "rustig zouden houden". De politie was van de verdwijning op de hoogte gebracht, maar had niets ondernomen. Een politiewoordvoerder zei dat wegens verkrachting en poging tot moord een onderzoek is ingesteld. 'Gruwelijke agressie'Premier Manmohan Singh veroordeelde al "de gruwelijke agressie, die ons eraan herinnert dat we moeten samenwerken om dit soort van perversie uit te roeien in onze samenleving". Geweld tegen vrouwen staat in het brandpunt van de mediabelangstelling in India sinds de fatale groepsverkrachting van een studente op een bus in New Delhi in december massademonstraties op gang bracht. (Belga/TE)