Op de Filipijnen zijn al minstens 53 mensen om het leven gekomen door de tropische storm Jangmi, die het land al enkele dagen teistert. Dat heeft het nationaal agentschap voor rampenbeheer gemeld. Al meer dan 80.000 mensen hebben hun huis moeten verlaten.

Plotse overstroming

Onder de slachtoffers zijn ook negentien mensen die omkwamen bij een aardverschuiving in Catbalogan City, ongeveer 500 kilometer ten zuiden van Manila. Zes huizen raakten er bedolven onder de modder. Daarnaast kwamen ook twaalf mensen om in Rondo, nadat hun huis getroffen werd door een plotse overstroming, meldt het nationaal agentschap voor rampenbeheer nog.

Jangmi heeft daarmee al meer slachtoffers gemaakt dan de taifoen Hagupit, waarvoor begin deze maanden meer dan 1 miljoen mensen op de Filipijnen geëvacueerd werden. Die storm kostte uiteindelijk aan 27 mensen het leven. Het nationaal meteorologisch instituut verwacht dat het stormweer op de Filipijnen nog aanhoudt tot vrijdag. (Belga/WB)

Op de Filipijnen zijn al minstens 53 mensen om het leven gekomen door de tropische storm Jangmi, die het land al enkele dagen teistert. Dat heeft het nationaal agentschap voor rampenbeheer gemeld. Al meer dan 80.000 mensen hebben hun huis moeten verlaten.Onder de slachtoffers zijn ook negentien mensen die omkwamen bij een aardverschuiving in Catbalogan City, ongeveer 500 kilometer ten zuiden van Manila. Zes huizen raakten er bedolven onder de modder. Daarnaast kwamen ook twaalf mensen om in Rondo, nadat hun huis getroffen werd door een plotse overstroming, meldt het nationaal agentschap voor rampenbeheer nog. Jangmi heeft daarmee al meer slachtoffers gemaakt dan de taifoen Hagupit, waarvoor begin deze maanden meer dan 1 miljoen mensen op de Filipijnen geëvacueerd werden. Die storm kostte uiteindelijk aan 27 mensen het leven. Het nationaal meteorologisch instituut verwacht dat het stormweer op de Filipijnen nog aanhoudt tot vrijdag. (Belga/WB)