Een stier is er woensdag in geslaagd op de tribune te springen van een arena in Tafalla, in de Spaanse regio Navarra. Een dertigtal toeschouwers raakte gewond, de stier is afgemaakt.

De Spaanse televisie toonde dramatische beelden van schreeuwende toeschouwers, onder wie kinderen, die de stier proberen te ontwijken.

Een tienjarige jongen raakte ernstig gewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht, meldt AFP. Hij verkeert niet in levensgevaar.

Een andere toeschouwer werd door de stier op de horens genomen. Nog een dertigtal anderen liepen lichtere verwondingen op.

Meerdere ziekenwagens moesten ingezet worden om de gewonden weg te brengen. De stier werd na een vijftiental minuten overmeesterd en ter plaatse gedood.

Het incident gebeurde tijdens een zogenaamde recorte, waarbij de stier niet wordt verwond, en de stierenvechter er alleen langs rent of eroverheen springt.

Een stier is er woensdag in geslaagd op de tribune te springen van een arena in Tafalla, in de Spaanse regio Navarra. Een dertigtal toeschouwers raakte gewond, de stier is afgemaakt. De Spaanse televisie toonde dramatische beelden van schreeuwende toeschouwers, onder wie kinderen, die de stier proberen te ontwijken. Een tienjarige jongen raakte ernstig gewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht, meldt AFP. Hij verkeert niet in levensgevaar. Een andere toeschouwer werd door de stier op de horens genomen. Nog een dertigtal anderen liepen lichtere verwondingen op. Meerdere ziekenwagens moesten ingezet worden om de gewonden weg te brengen. De stier werd na een vijftiental minuten overmeesterd en ter plaatse gedood. Het incident gebeurde tijdens een zogenaamde recorte, waarbij de stier niet wordt verwond, en de stierenvechter er alleen langs rent of eroverheen springt.