De Mexicaanse drugskartels zetten almaar meer en almaar jongere kinderen in hun onderlinge strijd.

De politie in Guadalajara heeft nu een 13-jarig meisje opgepakt dat werkte als huurmoordenaar voor de Mexicaanse drugsbende Los Zetas. Los Zetas probeert de beste smokkelroutes richting Verenigde Staten te controleren.

Het kind kreeg omgerekend 230 euro per maand om de bende te helpen. Ze werd samen met verscheidene andere bendeleden opgepakt na een vuurgevecht met de politie.

14 jaar

Vorige maand werd een minderjarige jongen veroordeeld wegens moord, kidnapping en drugshandel tot drie jaar gevangenisstraf, de hoogste straf voor minderjarigen in de staat Morelos, waar hij de misdaden beging.

De 14-jarige Edgar N. folterde en moordde in opdracht van een drugskartel. Bij zijn arrestatie in december vorig jaar zei hij dat hij op elfjarige leeftijd in het kartel "Pacifico Sur" werd opgenomen. Hij zou vier mensen in opdracht van het kartel gedood hebben.

De drugsbende hing de onthoofde lijken vervolgens aan een brug in Cuernacava, zo'n 80 kilometer ten zuiden van Mexico Stad.

Tienduizenden Mexicanen zijn de afgelopen jaren al om het leven gekomen in de oorlog tussen de verschillende drugskartels. (Belga/TE)

De Mexicaanse drugskartels zetten almaar meer en almaar jongere kinderen in hun onderlinge strijd. De politie in Guadalajara heeft nu een 13-jarig meisje opgepakt dat werkte als huurmoordenaar voor de Mexicaanse drugsbende Los Zetas. Los Zetas probeert de beste smokkelroutes richting Verenigde Staten te controleren. Het kind kreeg omgerekend 230 euro per maand om de bende te helpen. Ze werd samen met verscheidene andere bendeleden opgepakt na een vuurgevecht met de politie. 14 jaarVorige maand werd een minderjarige jongen veroordeeld wegens moord, kidnapping en drugshandel tot drie jaar gevangenisstraf, de hoogste straf voor minderjarigen in de staat Morelos, waar hij de misdaden beging. De 14-jarige Edgar N. folterde en moordde in opdracht van een drugskartel. Bij zijn arrestatie in december vorig jaar zei hij dat hij op elfjarige leeftijd in het kartel "Pacifico Sur" werd opgenomen. Hij zou vier mensen in opdracht van het kartel gedood hebben. De drugsbende hing de onthoofde lijken vervolgens aan een brug in Cuernacava, zo'n 80 kilometer ten zuiden van Mexico Stad. Tienduizenden Mexicanen zijn de afgelopen jaren al om het leven gekomen in de oorlog tussen de verschillende drugskartels. (Belga/TE)