Het centraal station van de Noorse hoofdstad Oslo werd woensdagvoormiddag deels ontruimd nadat een koffer zonder eigenaar was gevonden in een bus.

Er werd echter niets verdachts aangetroffen en het alarm is inmiddels weer opgeheven, meldt de Noorse politie.

Noorwegen is op zijn hoede na de dubbele aanslag van vorige vrijdag. Toen ontplofte eerst een bom in de regeringswijk van Oslo, met acht doden als gevolg. De dader, Anders Behring Breivik, trok daarna naar het eiland Utoya, waar hij nog eens zeker 68 jongeren doodschoot.

Explosieven

Nog vandaag bracht de Noorse politie explosieven tot ontploffing in de boerderij van Breivik. "We hebben inderdaad explosieven gevonden in de boerderij van de dader," aldus de woordvoerder van de Noorse politie. "We vonden het verstandiger om die te vernietigen dan ze te verplaatsen. Daarom werden ze ter plaatse gecontroleerd tot ontploffing gebracht".

Meer details over de aard van of de hoeveelheid explosieven wilde de politie niet geven.

Breivik, die zijn daden lang op voorhand gepland had, huurde een boerderij in het noorden van Olso, officieel om er groenten te kweken. Hij noemde zichzelf directeur van een biologisch bedrijf en volgens de Noorse media deed hij dat om kunstmeststof te kopen zonder argwaan te wekken en ongestoord een bom te maken. (Belga/KVDA)

Het centraal station van de Noorse hoofdstad Oslo werd woensdagvoormiddag deels ontruimd nadat een koffer zonder eigenaar was gevonden in een bus. Er werd echter niets verdachts aangetroffen en het alarm is inmiddels weer opgeheven, meldt de Noorse politie. Noorwegen is op zijn hoede na de dubbele aanslag van vorige vrijdag. Toen ontplofte eerst een bom in de regeringswijk van Oslo, met acht doden als gevolg. De dader, Anders Behring Breivik, trok daarna naar het eiland Utoya, waar hij nog eens zeker 68 jongeren doodschoot. Explosieven Nog vandaag bracht de Noorse politie explosieven tot ontploffing in de boerderij van Breivik. "We hebben inderdaad explosieven gevonden in de boerderij van de dader," aldus de woordvoerder van de Noorse politie. "We vonden het verstandiger om die te vernietigen dan ze te verplaatsen. Daarom werden ze ter plaatse gecontroleerd tot ontploffing gebracht". Meer details over de aard van of de hoeveelheid explosieven wilde de politie niet geven. Breivik, die zijn daden lang op voorhand gepland had, huurde een boerderij in het noorden van Olso, officieel om er groenten te kweken. Hij noemde zichzelf directeur van een biologisch bedrijf en volgens de Noorse media deed hij dat om kunstmeststof te kopen zonder argwaan te wekken en ongestoord een bom te maken. (Belga/KVDA)