Eerder erkende Cyrille Ndayikrukiye, de nummer twee van de coupplegers in Burundi, al dat de staatsgreep mislukt is. Intussen is ook president Pierre Nkurunziza opnieuw in het land. "Persoonlijk erken ik het. Onze actie is mislukt", aldus Ndayikrukiye aan het Franse persagentschap AFP. "Er is een grote militaire vastberadenheid om het huidige systeem aan de macht te houden".

De generaal wees er wel op dat de coupplegers hebben aangetoond dat het leger niet professioneel is. Volgens Ndayikrukiye kan de president vooral rekenen op steun van legerbaas generaal Prime Niyongabo. "Maar die heeft banden met een zeer gevaarlijke groep van getrouwen van de president, die corrupt zijn en Burundi aan het kapotmaken zijn". (Belga/TE)

Eerder erkende Cyrille Ndayikrukiye, de nummer twee van de coupplegers in Burundi, al dat de staatsgreep mislukt is. Intussen is ook president Pierre Nkurunziza opnieuw in het land. "Persoonlijk erken ik het. Onze actie is mislukt", aldus Ndayikrukiye aan het Franse persagentschap AFP. "Er is een grote militaire vastberadenheid om het huidige systeem aan de macht te houden". De generaal wees er wel op dat de coupplegers hebben aangetoond dat het leger niet professioneel is. Volgens Ndayikrukiye kan de president vooral rekenen op steun van legerbaas generaal Prime Niyongabo. "Maar die heeft banden met een zeer gevaarlijke groep van getrouwen van de president, die corrupt zijn en Burundi aan het kapotmaken zijn". (Belga/TE)