De media zullen gecensureerd worden "in het belang van de nationale veiligheid", heeft de legerchef gezegd in een verklaring op televisie- en radiozenders. "Het leger verbiedt alle media om verslag uit te brengen of informatie en fotomateriaal te verspreiden die de nationale veiligheid kunnen schaden", aldus generaal Prayut Chan-O-Cha.

Gewapende soldaten hebben met militaire voertuigen posities ingenomen in de handelswijk, die van de hotels en nabij de televisiestations.

Politieke crisis

Het leger kondigde dinsdag de noodtoestand af na maanden van politieke crisis en antiregeringsbetogingen, waarbij 28 mensen om het leven kwamen en honderden anderen gewond raakten.

De staat van beleg heeft tot doel om "de vrede en openbare orde te doen weerkeren" en is "geen staatsgreep", werd aangekondigd op een televisiezender die in handen is van de militairen.

'Grote ongerustheid'

Het leger in Thailand had er donderdag mee gedreigd om tussenbeide te komen in de crisis, nadat drie manifestanten gedood werden bij een granaataanval in Bangkok.

De Japanse regering heeft ondertussen met "grote ongerustheid" gereageerd op de gebeurtenissen in Thailand. "We roepen alle betrokken partijen op om tot een vreedzame oplossing te komen voor de politieke onrust", aldus een woordvoerder van de Japanse regering. (Belga/TV)

De media zullen gecensureerd worden "in het belang van de nationale veiligheid", heeft de legerchef gezegd in een verklaring op televisie- en radiozenders. "Het leger verbiedt alle media om verslag uit te brengen of informatie en fotomateriaal te verspreiden die de nationale veiligheid kunnen schaden", aldus generaal Prayut Chan-O-Cha.Gewapende soldaten hebben met militaire voertuigen posities ingenomen in de handelswijk, die van de hotels en nabij de televisiestations.Het leger kondigde dinsdag de noodtoestand af na maanden van politieke crisis en antiregeringsbetogingen, waarbij 28 mensen om het leven kwamen en honderden anderen gewond raakten.De staat van beleg heeft tot doel om "de vrede en openbare orde te doen weerkeren" en is "geen staatsgreep", werd aangekondigd op een televisiezender die in handen is van de militairen.Het leger in Thailand had er donderdag mee gedreigd om tussenbeide te komen in de crisis, nadat drie manifestanten gedood werden bij een granaataanval in Bangkok.De Japanse regering heeft ondertussen met "grote ongerustheid" gereageerd op de gebeurtenissen in Thailand. "We roepen alle betrokken partijen op om tot een vreedzame oplossing te komen voor de politieke onrust", aldus een woordvoerder van de Japanse regering. (Belga/TV)