Rebellen en pro-regeringstroepen in Syrië zijn akkoord over een staakt-het-vuren van 48 uur in verschillende steden in het noordwesten van het land en langs de Libanese grens. Dat kondigde de anti-Assad-website Syrisch Observatorium van de mensenrechten aan.

'Er was een akkoord voor een staakt-het-vuren van 48 uur in Zabadani, Fouaa en Kafraya', aldus Rami Abdel Rahman van het observatorium. Volgens de activist is dat akkoord gesloten door strijders van de islamistische groep Ahrar al-Sham en lokale rebellen enerzijds, en de sjiitische Libanese groep Hezbollah, een bondgenoot van het regime in Syrië, anderzijds.

Helft bevolking op de vlucht

Aan de zijde van de regeringstroepen lanceerde Hezbollah vorige maand een hevige aanval op Zabadani om er de rebellen te verjagen. De sjiitische plaatsen Fouaa en Kafraya in de provincie Idleb zijn de laatste in de regio die nog in handen zijn van het regime. Als vergelding voor het offensief op Zabadani worden die plaatsen belegerd door een rebellencoalitie.

Het conflict in Syrië maakte in vier jaar tijd meer dan 240.000 doden, onder wie 12.000 kinderen, aldus het observatorium. De helft van de bevolking sloeg op de vlucht. (Belga/AVE)

Rebellen en pro-regeringstroepen in Syrië zijn akkoord over een staakt-het-vuren van 48 uur in verschillende steden in het noordwesten van het land en langs de Libanese grens. Dat kondigde de anti-Assad-website Syrisch Observatorium van de mensenrechten aan.'Er was een akkoord voor een staakt-het-vuren van 48 uur in Zabadani, Fouaa en Kafraya', aldus Rami Abdel Rahman van het observatorium. Volgens de activist is dat akkoord gesloten door strijders van de islamistische groep Ahrar al-Sham en lokale rebellen enerzijds, en de sjiitische Libanese groep Hezbollah, een bondgenoot van het regime in Syrië, anderzijds.Aan de zijde van de regeringstroepen lanceerde Hezbollah vorige maand een hevige aanval op Zabadani om er de rebellen te verjagen. De sjiitische plaatsen Fouaa en Kafraya in de provincie Idleb zijn de laatste in de regio die nog in handen zijn van het regime. Als vergelding voor het offensief op Zabadani worden die plaatsen belegerd door een rebellencoalitie.Het conflict in Syrië maakte in vier jaar tijd meer dan 240.000 doden, onder wie 12.000 kinderen, aldus het observatorium. De helft van de bevolking sloeg op de vlucht. (Belga/AVE)