Zo moet vermeden worden dat de situatie in het land, dat al 5 jaar te kampen heeft met een burgeroorlog, nog verslechtert.

"Om een verergering van de situatie te voorkomen, is op initiatief van Rusland, de wapenstilstand in de provincie Latakia en in de stad Aleppo verlengd met 72 uur vanaf 00.01 uur op zaterdag", aldus Defensie in een persbericht. De wapenstilstand tussen de regeringstroepen en de rebellen was oorspronkelijk van kracht op donderdag en vrijdag. Het staakt-het-vuren kwam er onder druk van Rusland en de Verenigde Staten.

(Belga/RR)

Zo moet vermeden worden dat de situatie in het land, dat al 5 jaar te kampen heeft met een burgeroorlog, nog verslechtert. "Om een verergering van de situatie te voorkomen, is op initiatief van Rusland, de wapenstilstand in de provincie Latakia en in de stad Aleppo verlengd met 72 uur vanaf 00.01 uur op zaterdag", aldus Defensie in een persbericht. De wapenstilstand tussen de regeringstroepen en de rebellen was oorspronkelijk van kracht op donderdag en vrijdag. Het staakt-het-vuren kwam er onder druk van Rusland en de Verenigde Staten.(Belga/RR)