In de woning van schutter James Holmes in Colorado hebben deskundigen volgens de politie alle gevaarlijke springtuigen onschadelijk gemaakt. De situatie in de woonst was extreem gevaarlijk, aldus de politie. "Daar bestaat geen twijfel over. Het appartement was ingericht om iedereen te doden die binnenkwam", aldus plaatselijk politiechef Dan Oates.

In de woning van de veronderstelde schutter in Colorado hebben deskundigen volgens de politie alle gevaarlijke springtuigen onschadelijk gemaakt. "Alle gevaar" in het appartement van James Holmes is verwijderd, aldus politiehoofd Dan Oates van de stad Aurora tegenover nieuwszender CNN.

De bewoners van nabije panden, die uit veiligheidsredenen hun woning hadden moeten verlaten, mochten terugkeren. Enkel het woonhuis van de dader was nog ontoegankelijk. Volgens de politie had de 24-jarige James Holmes zijn woning uitgerust met springstof en gevaarlijke scheikundige stoffen, vooraleer hij aan zijn bloedbad begon.

Gecontroleerde ontploffingen

Bomexperts begonnen de tuigen met de hulp van een ontmijningsrobot onschadelijk te maken. Dat gebeurde deels via gecontroleerde ontploffingen. De explosieven waren onder meer met struikeldraden uitgerust. Volgens de politie zijn de belangrijkste dreigingen in de woonst nu uit de weg geruimd.

De appartementen naast dat van de dader, en de vier aanpalende woonblokken, werden uit veiligheidsoverwegingen ontruimd. De Zondag citeert Oates: "We hebben dit nog nooit gezien, er zijn een massa draden."

De 24-jarige James Holmes schoot bij de premiere van een nieuwe Batman-film op het publiek. Twaalf mensen kwamen hierbij om, 58 anderen raakten gewond.

Maandenlange voorbereiding

De lokale politie meldt ook dat Holmes zijn aanslag al maandenlang voorbereidde. De politie leidt dat af uit de vele bestellingen die de man plaatste op het internet. Zowel thuis als op het werk ontving hij zodus de afgelopen vier maanden een groot aantal bestellingen. Bij een webshop voor agenten en militairen kocht hij een aanvalsvest, een mes en twee magazijnhouders, zo schrijft De Standaard. "Dit kan verklaren waarom hij zo veel magazijnen en munitie kon verzamelen", aldus Oates.

Holmes kocht meer dan 6.000 kogels via het net. 3.000 daarvan voor een jachtgeweer, de andere 3.000 voor een Glockpistool.

President Barack Obama zondag ter plaatse

Twee dagen na de dodelijke schietpartij in een bioscoop in Aurora bij Denver zal de Amerikaanse president Barack Obama de stad in deelstaat Colorado bezoeken. Het Witte Huis maakte zaterdagavond bekend dat Obama zondag ook verwanten van slachtoffers en de lokale autoriteiten zal ontmoeten.

In Aurora in de staat Colorado heeft James Holmes in een bioscoopcomplex tijdens de première van de nieuwe Batman-film willekeurig om zich heen geschoten. Volgens de aanklacht heeft Holmes twaalf mensen gedood en 58 gewond. De toestand van negen gewonden blijft kritisch, aldus CNN. Het motief van de dader blijft onduidelijk. (Belga/SD)

In de woning van schutter James Holmes in Colorado hebben deskundigen volgens de politie alle gevaarlijke springtuigen onschadelijk gemaakt. De situatie in de woonst was extreem gevaarlijk, aldus de politie. "Daar bestaat geen twijfel over. Het appartement was ingericht om iedereen te doden die binnenkwam", aldus plaatselijk politiechef Dan Oates. In de woning van de veronderstelde schutter in Colorado hebben deskundigen volgens de politie alle gevaarlijke springtuigen onschadelijk gemaakt. "Alle gevaar" in het appartement van James Holmes is verwijderd, aldus politiehoofd Dan Oates van de stad Aurora tegenover nieuwszender CNN. De bewoners van nabije panden, die uit veiligheidsredenen hun woning hadden moeten verlaten, mochten terugkeren. Enkel het woonhuis van de dader was nog ontoegankelijk. Volgens de politie had de 24-jarige James Holmes zijn woning uitgerust met springstof en gevaarlijke scheikundige stoffen, vooraleer hij aan zijn bloedbad begon. Gecontroleerde ontploffingenBomexperts begonnen de tuigen met de hulp van een ontmijningsrobot onschadelijk te maken. Dat gebeurde deels via gecontroleerde ontploffingen. De explosieven waren onder meer met struikeldraden uitgerust. Volgens de politie zijn de belangrijkste dreigingen in de woonst nu uit de weg geruimd. De appartementen naast dat van de dader, en de vier aanpalende woonblokken, werden uit veiligheidsoverwegingen ontruimd. De Zondag citeert Oates: "We hebben dit nog nooit gezien, er zijn een massa draden." De 24-jarige James Holmes schoot bij de premiere van een nieuwe Batman-film op het publiek. Twaalf mensen kwamen hierbij om, 58 anderen raakten gewond. Maandenlange voorbereidingDe lokale politie meldt ook dat Holmes zijn aanslag al maandenlang voorbereidde. De politie leidt dat af uit de vele bestellingen die de man plaatste op het internet. Zowel thuis als op het werk ontving hij zodus de afgelopen vier maanden een groot aantal bestellingen. Bij een webshop voor agenten en militairen kocht hij een aanvalsvest, een mes en twee magazijnhouders, zo schrijft De Standaard. "Dit kan verklaren waarom hij zo veel magazijnen en munitie kon verzamelen", aldus Oates. Holmes kocht meer dan 6.000 kogels via het net. 3.000 daarvan voor een jachtgeweer, de andere 3.000 voor een Glockpistool. President Barack Obama zondag ter plaatse Twee dagen na de dodelijke schietpartij in een bioscoop in Aurora bij Denver zal de Amerikaanse president Barack Obama de stad in deelstaat Colorado bezoeken. Het Witte Huis maakte zaterdagavond bekend dat Obama zondag ook verwanten van slachtoffers en de lokale autoriteiten zal ontmoeten.In Aurora in de staat Colorado heeft James Holmes in een bioscoopcomplex tijdens de première van de nieuwe Batman-film willekeurig om zich heen geschoten. Volgens de aanklacht heeft Holmes twaalf mensen gedood en 58 gewond. De toestand van negen gewonden blijft kritisch, aldus CNN. Het motief van de dader blijft onduidelijk. (Belga/SD)