De 45-jarige Kim werd op 13 februari vermoord op de internationale luchthaven van Kuala Lumpur. Twee vrouwen, de 29-jarige Vietnamese Thi Huong en de 25-jarige Indonesische Siti Aisyah, worden ervan verdacht hem met het zenuwgas VX te hebben aangevallen. Ze riskeren de doodstraf.

'Toen de experimenten werden uitgevoerd, vonden we afbrekingsmateriaal van het VX-zenuwgas op de kledij gedragen door de eerste beklaagde, Siti Aisyah', getuigde dokter Raja Subramaniam. Advocaten van de verdediging vertelden buiten de rechtbank dat sporen van het gas ook waren aangetroffen op het shirt en een vingernagel van Thi Huong.

Het gas dat op Kim werd gebruikt, is door de Verenigde Naties bestempeld als een massavernietigingswapen. Beide verdachten pleiten onschuldig. Tijdens het onderzoek hielden ze vol dat ze dachten dat ze meededen aan een grap voor een televisieprogramma met verborgen camera's. Tijdens de rechtszaak zullen in totaal 153 getuigen worden opgeroepen.

De 45-jarige Kim werd op 13 februari vermoord op de internationale luchthaven van Kuala Lumpur. Twee vrouwen, de 29-jarige Vietnamese Thi Huong en de 25-jarige Indonesische Siti Aisyah, worden ervan verdacht hem met het zenuwgas VX te hebben aangevallen. Ze riskeren de doodstraf. 'Toen de experimenten werden uitgevoerd, vonden we afbrekingsmateriaal van het VX-zenuwgas op de kledij gedragen door de eerste beklaagde, Siti Aisyah', getuigde dokter Raja Subramaniam. Advocaten van de verdediging vertelden buiten de rechtbank dat sporen van het gas ook waren aangetroffen op het shirt en een vingernagel van Thi Huong. Het gas dat op Kim werd gebruikt, is door de Verenigde Naties bestempeld als een massavernietigingswapen. Beide verdachten pleiten onschuldig. Tijdens het onderzoek hielden ze vol dat ze dachten dat ze meededen aan een grap voor een televisieprogramma met verborgen camera's. Tijdens de rechtszaak zullen in totaal 153 getuigen worden opgeroepen.