De samenstelling van een grand jury betekent dat Mueller de mogelijkheid krijgt om getuigen onder eed te ondervragen. Daarnaast kan hij ook dagvaardingen uitschrijven. Als het nodig is kan de grand jury ook beslissen om mensen aan te klagen en voor de rechter te brengen.

Mueller onderzoekt of er tijdens de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen onwettige contacten hebben plaatsgevonden tussen Rusland en het team van Donald Trump. Mogelijk zou het Kremlin op die manier geprobeerd hebben om de uitslag van de verkiezing te beïnvloeden.

President Trump heeft altijd ontkend dat er sprake was van "collusie" tussen het Kremlin en zijn campagneteam. Hij meent dat hij het slachtoffer is van een "heksenjacht".

De samenstelling van een grand jury betekent dat Mueller de mogelijkheid krijgt om getuigen onder eed te ondervragen. Daarnaast kan hij ook dagvaardingen uitschrijven. Als het nodig is kan de grand jury ook beslissen om mensen aan te klagen en voor de rechter te brengen. Mueller onderzoekt of er tijdens de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen onwettige contacten hebben plaatsgevonden tussen Rusland en het team van Donald Trump. Mogelijk zou het Kremlin op die manier geprobeerd hebben om de uitslag van de verkiezing te beïnvloeden. President Trump heeft altijd ontkend dat er sprake was van "collusie" tussen het Kremlin en zijn campagneteam. Hij meent dat hij het slachtoffer is van een "heksenjacht".