Hoewel het totale aantal aankomsten in Europa in de eerste helft van dit jaar aanzienlijk blijft dalen, trekken steeds meer illegale migranten vanuit Marokko richting Spaanse kusten. In de eerste helft van dit jaar kwamen er meer dan 23.000 mensen aan, zo blijkt uit cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie. Spanje steekt zo Italië voorbij als het land waar de meeste migranten aankomen.

Op vraag van de Spaanse regering heeft de Commissie vrijdag nogmaals drie miljoen euro vrijgemaakt uit het fonds voor interne veiligheid (ISF). Sinds juli kreeg Madrid al 32 miljoen euro aan noodsteun. Bevoegd eurocommissaris Dimitris Avramopoulos is vrijdag ook naar Madrid afgereisd voor overleg met verscheidene regeringsleden.

Hoewel het totale aantal aankomsten in Europa in de eerste helft van dit jaar aanzienlijk blijft dalen, trekken steeds meer illegale migranten vanuit Marokko richting Spaanse kusten. In de eerste helft van dit jaar kwamen er meer dan 23.000 mensen aan, zo blijkt uit cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie. Spanje steekt zo Italië voorbij als het land waar de meeste migranten aankomen. Op vraag van de Spaanse regering heeft de Commissie vrijdag nogmaals drie miljoen euro vrijgemaakt uit het fonds voor interne veiligheid (ISF). Sinds juli kreeg Madrid al 32 miljoen euro aan noodsteun. Bevoegd eurocommissaris Dimitris Avramopoulos is vrijdag ook naar Madrid afgereisd voor overleg met verscheidene regeringsleden.