In Spanje zal het voor vrouwen verboden worden om een boerka en een nikab in het openbaar te dragen. De Spaanse Senaat heeft dat verbod woensdag goedgekeurd.

Het verbod kreeg groen licht met een nipte meerderheid van twee stemmen. Het voorstel was een initiatief van de conservatieve oppositiepartij Partido Popular (PP).

Bij de stemming kreeg de partij de steun van de gematigde Catalaanse nationalisten (CiU) en een andere kleine partij. Uiteindelijk stemden 131 senatoren voor het verbod en 129 tegen.

Ook de senatoren van de socialistische regeringspartij PSOE van premier José Luis Rodríguez Zapatero stemden tegen. Zijn regering zal de wet nu moeten uitwerken.

In Spanje zal het voor vrouwen verboden worden om een boerka en een nikab in het openbaar te dragen. De Spaanse Senaat heeft dat verbod woensdag goedgekeurd.Het verbod kreeg groen licht met een nipte meerderheid van twee stemmen. Het voorstel was een initiatief van de conservatieve oppositiepartij Partido Popular (PP).Bij de stemming kreeg de partij de steun van de gematigde Catalaanse nationalisten (CiU) en een andere kleine partij. Uiteindelijk stemden 131 senatoren voor het verbod en 129 tegen. Ook de senatoren van de socialistische regeringspartij PSOE van premier José Luis Rodríguez Zapatero stemden tegen. Zijn regering zal de wet nu moeten uitwerken.