Spaanse regering hoopt dat migranten zwemmend terugkeren naar Marokko

© Reuters

Achtenzestig illegale immigranten, onder wie drie minderjarigen, hebben al zwemmend een miniscuul Spaans eiland bereikt op dertig meter van de Marokkaanse kust.

Achtenzestig illegale immigranten, onder wie drie minderjarigen, hebben zondag al zwemmend een miniscuul Spaans eiland bereikt op dertig meter van de Marokkaanse kust. Dat berichten Spaanse media.

Woensdag waren al negentien immigranten, onder wie drie minderjarigen en drie zwangere vrouwen, op het onbewoonde Isla de Tierra aangekomen. Het rotseiland is onderdeel van de Alhucemaseilanden en ligt dichtbij de Spaanse enclave Melilla. De kinderen en vrouwen werden door een helikopter van het Spaanse leger overgebracht naar Melilla.

Spaanse regering hoopt dat migranten zwemmend terugkeren naar Marokko

De Spaanse autoriteiten onderhandelen met hun Marokkaanse ambtgenoten over de migranten, bericht de website van de Madrileense krant El Mundo. De leden van de Spaanse regering hopen dat de migranten al zwemmend zullen terugkeren naar Marokko als ze zien dat ze niet zullen overgebracht worden naar Spanje, aldus de website van de krant.

Minder oversteek naar Spanje

Het lijkt de eerste keer te zijn dat migranten op die manier Spanje binnen proberen te raken. Madrid is bang dat ze navolging zullen krijgen.

Migranten blijven proberen om clandestien van Marokko naar Europa te reizen, hoewel minder massaal als vroeger. De illegale migranten proberen meestal armoede of gewelddadige conflicten te ontvluchten. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content