"Ik heb vertrouwen in de gerechtelijke macht en heb boven alles respect voor de beslissingen (van het gerecht) en zal me erbij neerleggen. (...) Wanneer we die in vraag beginnen te stellen, dan zijn we volgens mij niet op de goede weg", zei Rajoy.

Het Brusselse parket heeft vrijdag aan de raadkamer gevraagd om de Europese aanhoudingsbevelen die door Spanje tegen Carles Puigdemont en zijn vier collega-ministers werden uitgevaardigd, uitvoerbaar te verklaren voor een deel van de hen ten laste gelegde feiten.

De verdediging zal nu schriftelijk antwoorden op de argumenten van het openbaar ministerie en zal op een volgende zitting pleiten, die voorzien is op 4 december.

"Ik heb vertrouwen in de gerechtelijke macht en heb boven alles respect voor de beslissingen (van het gerecht) en zal me erbij neerleggen. (...) Wanneer we die in vraag beginnen te stellen, dan zijn we volgens mij niet op de goede weg", zei Rajoy. Het Brusselse parket heeft vrijdag aan de raadkamer gevraagd om de Europese aanhoudingsbevelen die door Spanje tegen Carles Puigdemont en zijn vier collega-ministers werden uitgevaardigd, uitvoerbaar te verklaren voor een deel van de hen ten laste gelegde feiten. De verdediging zal nu schriftelijk antwoorden op de argumenten van het openbaar ministerie en zal op een volgende zitting pleiten, die voorzien is op 4 december.