Spaanse politie doodt vijf terroristen in Spaanse kuststad Cambrils

Politie onderzoekt de plek waar vijf terroristen gedood zijn. © REUTERS

Bij een tweede aanslag in de Spaanse badplaats Cambrils zijn zeven mensen gewond geraakt. Terroristen hebben in de Catalaanse kuststad geprobeerd om net zoals in Barcelona eerder op de dag in te rijden op voetgangers. De politie wist vijf van hen te doden.

Radiozender Cadena SER Catalunya bericht dat terroristen probeerden om met een wagen slachtoffers te maken in een voetgangerszone in Cambrils.

De Spaanse hulpdiensten bevestigen dat er geen doden zijn gevallen bij de aanslag maar dat zeven mensen, onder wie een agent, gewond raakten. Twee gewonden zijn er erg aan toe.

De politie bevestigt ondertussen dat ze vijf terroristen heeft gedood, schrijft El Pais. Nog volgens de krant heeft de politie snel gehandeld en meteen het vuur geopend op de terroristen op de zeer toeristische plek in de badplaats.

De Spaanse krant El Pais schrijft dat een van de aanvallers te voet was en probeerde om mensen neer te steken.

De situatie in de badplaats was rond iets voor drie onder controle. De politiediensten zijn wel nog steeds ter plaatse, geeft de Mossos d’Esquadra nog mee op de microblogsite.

Volgens de politie is er effectief een verband tussen de gebeurtenissen in Barcelona, waar minstens dertien mensen zijn gestorven en honderd gewonden zijn gevallen, de nieuwe aanslag in Cambrils en de ontploffing in Alcanar.

Partner Content