De 59-jarige Carrasco was voorzitter van de PP, de partij van premier Mariano Rajoy, in León. De politie gaat vooralsnog uit van een incident in de persoonlijke sfeer, meldt El País.

Er werd diverse keren op Carrasco geschoten door een jonge vrouw. Een moeder en een dochter zijn gearresteerd.

Ontslagen

Volgens de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken lijkt het er sterk op dat het niet gaat om een politieke moord. De dochter, die is gearresteerd en vastzit, zou onlangs zijn ontslagen uit het bestuur van León.

Carrasco werd aangevallen in de buurt van haar huis, toen ze onderweg was naar een afspraak. Ze was behalve PP-leider in León, ook leider van de lokale regering. De PP laat weten 'diep bedroefd' te zijn vanwege de dood van Carrasco. (Elsevier/Shari Deira/TV)

De 59-jarige Carrasco was voorzitter van de PP, de partij van premier Mariano Rajoy, in León. De politie gaat vooralsnog uit van een incident in de persoonlijke sfeer, meldt El País.Er werd diverse keren op Carrasco geschoten door een jonge vrouw. Een moeder en een dochter zijn gearresteerd.Volgens de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken lijkt het er sterk op dat het niet gaat om een politieke moord. De dochter, die is gearresteerd en vastzit, zou onlangs zijn ontslagen uit het bestuur van León.Carrasco werd aangevallen in de buurt van haar huis, toen ze onderweg was naar een afspraak. Ze was behalve PP-leider in León, ook leider van de lokale regering. De PP laat weten 'diep bedroefd' te zijn vanwege de dood van Carrasco. (Elsevier/Shari Deira/TV)