Volgens Adif-directeur Gonzalo Ferre werkten de veiligheidssystemen goed. Hij zie dat de bestuurder de maximumsnelheden altijd kan controleren op een routebeschrijving.

"Dat is de functie van de machinist in een trein. Als hij dat niet doet, is hij gewoon een passagier" zegt Ferrer. "Vier kilometer voor de plek van het ongeluk wordt aangegeven dat de machinist snelheid moet minderen"

Misdaad

Op het moment van het ongeluk reed de trein 190 kilometer per uur, waar 80 kilometer per uur de toegestane snelheid is. Bij het treinongeluk voor de stad Santiago de Compostela, hoofdstad van de autonome regio Galicië, kwamen 78 mensen om het leven. De machinist ligt nog in het ziekenhuis waar hij wordt behandeld aan zijn verwondingen.

Hij is vrijdag officieel in staat van beschuldiging gesteld. De man wordt verdacht van 'misdaad gerelateerd aan een ongeluk'. Tegen de hulpdiensten zou de machinist hebben gezegd: "Ik heb het verkloot. Ik wil dood." (Elsevier/Shari Deira/TV)

Volgens Adif-directeur Gonzalo Ferre werkten de veiligheidssystemen goed. Hij zie dat de bestuurder de maximumsnelheden altijd kan controleren op een routebeschrijving. "Dat is de functie van de machinist in een trein. Als hij dat niet doet, is hij gewoon een passagier" zegt Ferrer. "Vier kilometer voor de plek van het ongeluk wordt aangegeven dat de machinist snelheid moet minderen"Misdaad Op het moment van het ongeluk reed de trein 190 kilometer per uur, waar 80 kilometer per uur de toegestane snelheid is. Bij het treinongeluk voor de stad Santiago de Compostela, hoofdstad van de autonome regio Galicië, kwamen 78 mensen om het leven. De machinist ligt nog in het ziekenhuis waar hij wordt behandeld aan zijn verwondingen. Hij is vrijdag officieel in staat van beschuldiging gesteld. De man wordt verdacht van 'misdaad gerelateerd aan een ongeluk'. Tegen de hulpdiensten zou de machinist hebben gezegd: "Ik heb het verkloot. Ik wil dood." (Elsevier/Shari Deira/TV)