Spaanse komkommers zijn niet verantwoordelijk voor de dood van 16 mensen in Europa door de dodelijke EHEC-bacterie. Dat hebben laboratoriumtests uitgewezen. Dat meldt het Duitse persbureau DPA. De herkomst van de ziekte blijft dus een mysterie.

De tests toonden aan dat de organisch gegroeide groenten met de bacterie werden vervuild, maar niet met de dodelijke stam van EHEC die gevonden werd bij de patiënten.

"De bron van de infectie blijft ongeïdentificeerd", zei Cornelia Prüfer-Storcks, gezondheidsminister van de Duitse stadstaat Hamburg, waar de laboratoriumtests op twee stalen zijn uitgevoerd.

Zij waarschuwde het eten van sla, komkommers en tomaten te vermijden totdat de oorzaak is gevonden. (Belga/KVDA)

Spaanse komkommers zijn niet verantwoordelijk voor de dood van 16 mensen in Europa door de dodelijke EHEC-bacterie. Dat hebben laboratoriumtests uitgewezen. Dat meldt het Duitse persbureau DPA. De herkomst van de ziekte blijft dus een mysterie. De tests toonden aan dat de organisch gegroeide groenten met de bacterie werden vervuild, maar niet met de dodelijke stam van EHEC die gevonden werd bij de patiënten. "De bron van de infectie blijft ongeïdentificeerd", zei Cornelia Prüfer-Storcks, gezondheidsminister van de Duitse stadstaat Hamburg, waar de laboratoriumtests op twee stalen zijn uitgevoerd. Zij waarschuwde het eten van sla, komkommers en tomaten te vermijden totdat de oorzaak is gevonden. (Belga/KVDA)