191 afgevaardigden van de 350 parlementsleden hebben voor amendementen gestemd om de ontwerpbegroting te blokkeren. Sanchez kon niet op de steun rekenen van de Catalaanse nationalisten, die in ruil een nieuw onafhankelijkheidsreferendum eisen.

Er wordt al een tijdlang gefluisterd dat Spaans premier Pedro Sanchez nieuwe verkiezingen wil uitschrijven. Volgens de meest recente peiling doet Sanchez het beter dan bij de vorige verkiezingen, terwijl de Partido Popular van voormalig premier Mariano Rajoy quasi halveert. De centrumrechtse Ciudadanos zou de tweede grootste partij worden, de radicaal-rechtse Vox springt in een klap naar twaalf procent van de stemmen.

191 afgevaardigden van de 350 parlementsleden hebben voor amendementen gestemd om de ontwerpbegroting te blokkeren. Sanchez kon niet op de steun rekenen van de Catalaanse nationalisten, die in ruil een nieuw onafhankelijkheidsreferendum eisen. Er wordt al een tijdlang gefluisterd dat Spaans premier Pedro Sanchez nieuwe verkiezingen wil uitschrijven. Volgens de meest recente peiling doet Sanchez het beter dan bij de vorige verkiezingen, terwijl de Partido Popular van voormalig premier Mariano Rajoy quasi halveert. De centrumrechtse Ciudadanos zou de tweede grootste partij worden, de radicaal-rechtse Vox springt in een klap naar twaalf procent van de stemmen.