Het regime van de Syrische president Bashar al-Assad heeft op zijn beurt de rebellen ervan beschuldigd chemische wapens te hebben gebruikt bij gevechten in de hoofdstad Damascus. Volgens de staatstelevisie was er onder de regeringssoldaten sprake van verschillende gevallen van "verstikking". De feiten zouden zich hebben voorgedaan in de wijk Jobar, in de buitenwijken van Damascus, die het Syrische leger probeert te heroveren op de rebellen.

"Soldaten raakten gewond na het inademen van giftige gassen, en sommigen bevinden zich in kritieke toestand", aldus de staatstelevisie.

Aankomst hoge VN-vertegenwoordigster

De beschuldigingen vallen samen met de aankomst in Damascus van de hoge VN-vertegenwoordigster voor Ontwapening, Angela Kane. Ze probeert er groen licht te krijgen van de autoriteiten voor een (onafhankelijk) onderzoek naar de vermoede gasaanval eerder deze week in rebellengebied in de buitenwijken van Damascus. Volgens de oppositie vielen daarbij 1.300 doden. Het Syrische regime ontkent de beschuldigingen. (Belga/AVE)

Het regime van de Syrische president Bashar al-Assad heeft op zijn beurt de rebellen ervan beschuldigd chemische wapens te hebben gebruikt bij gevechten in de hoofdstad Damascus. Volgens de staatstelevisie was er onder de regeringssoldaten sprake van verschillende gevallen van "verstikking". De feiten zouden zich hebben voorgedaan in de wijk Jobar, in de buitenwijken van Damascus, die het Syrische leger probeert te heroveren op de rebellen. "Soldaten raakten gewond na het inademen van giftige gassen, en sommigen bevinden zich in kritieke toestand", aldus de staatstelevisie. Aankomst hoge VN-vertegenwoordigster De beschuldigingen vallen samen met de aankomst in Damascus van de hoge VN-vertegenwoordigster voor Ontwapening, Angela Kane. Ze probeert er groen licht te krijgen van de autoriteiten voor een (onafhankelijk) onderzoek naar de vermoede gasaanval eerder deze week in rebellengebied in de buitenwijken van Damascus. Volgens de oppositie vielen daarbij 1.300 doden. Het Syrische regime ontkent de beschuldigingen. (Belga/AVE)