Soldaat schiet op mensen in Thailand: 25 doden

Mensen worden geëvacueerd vanuit het winkelcentrum Terminal 21 in Korat, Thailand. 8 februari 2020 © Reuters

Veiligheidsdiensten hebben zondag een Thaise militair die een bloedbad aanrichtte in de stad Korat doodgeschoten. Dat heeft de politie bevestigd. ‘Het is voorbij;, verklaarde politiechef Chakthip Chaijinda zondagochtend aan de pers in Nakhon Ratchasima.

Volgens Thaise media heeft de soldaat minstens 25 mensen doodgeschoten en zijn er 34 gewonden. De meeste slachtoffers vielen in een winkelcentrum. De dader is inmiddels geïdentificeerd als de 32-jarige sergeant Jakrapanth Thomma.

De schutter doodde eerst drie mensen op een legerbasis, waaronder zijn directe overste. Vervolgens stal hij zware wapens en reed hij met een, eveneens gestolen, legervoertuig naar het winkelcentrum. Onderweg zette hij zijn bloedbad verder en schoot onder andere op toevallige passanten nabij een boeddhistische tempel. Aangekomen in het winkelcentrum opende hij het vuur op het winkelend publiek.

De politie bestormde het gebouw in een poging de schutter te overmeesteren. Een agent kwam daarbij om het leven. Het motief van de dader is onbekend, maar volgens sommige media zou de man met zijn overste ruzie over geld hebben gehad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content