Duitsland heft de waarschuwing voor de consumptie van komkommers, bladsla en tomaten op. Het eten van kiemgroenten zoals sojascheuten wordt wel nog als een risico beschouwd.

Dat meldt het Duitse persagentschap DPA. Voorzitter Reinhard Burger van het Robert Koch-Institut (KRI) zei vrijdag in Berlijn dat kiemgroenten, zoals sojascheuten, waarschijnlijk de oorzaak zijn van de besmetting met de agressieve EHEC-bacterie.

GarantiesVolgens voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie gaat Rusland zijn importverbod op groenten uit de EU opheffen. Vorige week voerde Rusland het embargo in na het losbarsten van de crisis rond de EHEC-bacterie en de onzekerheid rond de herkomst van de ziekte.

Op een persconferentie zei de Portugees vrijdag niet wanneer het embargo precies zou worden opgeheven, maar wel dat de Commissie vrijdag of zaterdag Rusland de nodige garanties zou geven.

Daling
Het RKI zegt sinds enkele dagen een daling van het aantal gevallen van besmetting waar te nemen. Er bieden zich duidelijk minder mensen met bloederige diarree op de spoedopnames van ziekenhuizen aan.

Volgens de laatste balans heeft de EHEC-bacterie wereldwijd 31 dodelijke slachtoffers gemaakt, waarvan 30 in Duitsland. (KVDA)

Duitsland heft de waarschuwing voor de consumptie van komkommers, bladsla en tomaten op. Het eten van kiemgroenten zoals sojascheuten wordt wel nog als een risico beschouwd. Dat meldt het Duitse persagentschap DPA. Voorzitter Reinhard Burger van het Robert Koch-Institut (KRI) zei vrijdag in Berlijn dat kiemgroenten, zoals sojascheuten, waarschijnlijk de oorzaak zijn van de besmetting met de agressieve EHEC-bacterie. GarantiesVolgens voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie gaat Rusland zijn importverbod op groenten uit de EU opheffen. Vorige week voerde Rusland het embargo in na het losbarsten van de crisis rond de EHEC-bacterie en de onzekerheid rond de herkomst van de ziekte. Op een persconferentie zei de Portugees vrijdag niet wanneer het embargo precies zou worden opgeheven, maar wel dat de Commissie vrijdag of zaterdag Rusland de nodige garanties zou geven.Daling Het RKI zegt sinds enkele dagen een daling van het aantal gevallen van besmetting waar te nemen. Er bieden zich duidelijk minder mensen met bloederige diarree op de spoedopnames van ziekenhuizen aan. Volgens de laatste balans heeft de EHEC-bacterie wereldwijd 31 dodelijke slachtoffers gemaakt, waarvan 30 in Duitsland. (KVDA)