De vondst is een uitvloeisel van het doodschieten vorige week door de politie van de 43-jarige Slovaak Matej Curka. Die had met een Zwitser een afspraak gemaakt om hem te doden, in stukken te snijden en dan te verorberen. Maar de Zwitser had de politie getipt en die was in zijn plaats op de plaats van afspraak gekomen.

Dankzij gps-coördinaten op de computer van Curka stootten speurders dinsdag in een bos nabij Kysak, waar de man woonde, op twee vrouwenlijken in ontbinding. Op de pc stonden ook foto's van de twee slachtoffers en e-mail die hij met hen had uitgewisseld toen ze nog leefden. Er ontbraken lichaamsdelen aan de lijken en die correspondeerden met foto's die op de pc van Curka stonden. De foto's zou hij naar zijn Zwitserse kandidaat-slachtoffer hebben gestuurd.

Op één van de lijken vond de politie voorwerpen die wezen in de richting van een verdwenen vrouw en waarbij de politie altijd al had gedacht dat Curka iets met die verdwijning te maken had. De andere vrouw was naakt. (Belga)

De vondst is een uitvloeisel van het doodschieten vorige week door de politie van de 43-jarige Slovaak Matej Curka. Die had met een Zwitser een afspraak gemaakt om hem te doden, in stukken te snijden en dan te verorberen. Maar de Zwitser had de politie getipt en die was in zijn plaats op de plaats van afspraak gekomen. Dankzij gps-coördinaten op de computer van Curka stootten speurders dinsdag in een bos nabij Kysak, waar de man woonde, op twee vrouwenlijken in ontbinding. Op de pc stonden ook foto's van de twee slachtoffers en e-mail die hij met hen had uitgewisseld toen ze nog leefden. Er ontbraken lichaamsdelen aan de lijken en die correspondeerden met foto's die op de pc van Curka stonden. De foto's zou hij naar zijn Zwitserse kandidaat-slachtoffer hebben gestuurd. Op één van de lijken vond de politie voorwerpen die wezen in de richting van een verdwenen vrouw en waarbij de politie altijd al had gedacht dat Curka iets met die verdwijning te maken had. De andere vrouw was naakt. (Belga)