Volgens de Duitse krant Bild am Sonntag heeft Volkswagen naast emissietests met dieselmotors ook die van benzinemotoren gemanipuleerd. De krant baseert zich daarvoor op rapporten van de openbaar aanklager in München, die belast is met het onderzoek naar de autoconstructuur.

Maar het Duitse ministerie van Transport weerlegt dat nu. Het Federaal Agentschap voor Gemotoriseerde Voertuigen (KBA) heeft die beschuldigingen al onderzocht, klinkt het. Volgens het ministerie bevat het bericht van Bild 'geen nieuwe informatie'.

Een woordvoerder van Volkswagen bevestigt dat, maar wilde niet meer kwijt over de zaak.

Enkele jaren geleden lekte uit dat Volkswagens met dieselmotor een speciale stand hadden, waardoor ze tijdens emissietests minder schadelijke stoffen uitstoten dan tijdens normaal gebruik. Dat kostte het Duitse merk al miljarden euro's aan schikkingen en terugroepacties. In Duitsland loopt al geruime tijd een onderzoek naar VW.

Volgens de Duitse krant Bild am Sonntag heeft Volkswagen naast emissietests met dieselmotors ook die van benzinemotoren gemanipuleerd. De krant baseert zich daarvoor op rapporten van de openbaar aanklager in München, die belast is met het onderzoek naar de autoconstructuur. Maar het Duitse ministerie van Transport weerlegt dat nu. Het Federaal Agentschap voor Gemotoriseerde Voertuigen (KBA) heeft die beschuldigingen al onderzocht, klinkt het. Volgens het ministerie bevat het bericht van Bild 'geen nieuwe informatie'. Een woordvoerder van Volkswagen bevestigt dat, maar wilde niet meer kwijt over de zaak. Enkele jaren geleden lekte uit dat Volkswagens met dieselmotor een speciale stand hadden, waardoor ze tijdens emissietests minder schadelijke stoffen uitstoten dan tijdens normaal gebruik. Dat kostte het Duitse merk al miljarden euro's aan schikkingen en terugroepacties. In Duitsland loopt al geruime tijd een onderzoek naar VW.