Jemenitische regeringstroepen hebben in de stad Taiz een permanente sit-in van tegenstanders van president Ali Abdullah Saleh uiteengedreven. Volgens artsen en organisatoren van het protest zijn daarbij zeker 20 doden gevallen.Er zijn ook tientallen gewonden, van wie er sommigen erg aan toe zijn.

Protest

Taiz, ten zuiden van de hoofdstad Sanaa, was een van de eerste steden in Jemen waar betogers vier maanden geleden op straat kwamen, geïnspireerd door de volksopstanden in Tunesië en Egypte.

Tanks en pantserwagens van het regeringsleger vielen in het holst van de nacht het Plein van de Vrijheid aan waar manifestanten al sinds januari bivakkeren om het opstappen van de president te eisen. Soldaten schoten op betogers, staken tenten in brand en ontruimden het plein, aldus getuigen.

Honderden manifestanten die aan de aanval probeerden te ontkomen zijn in de aangrenzende straten achtervolgd en aangehouden. Meerdere journalisten in een nabijgelegen hotel zijn gearresteerd.

Een arts zei aan de BBC dat het de regeringstroepen nu alle sporen van het protest op het plein uitwissen. (Belga/KVDA)

Grotere kaart weergeven

Jemenitische regeringstroepen hebben in de stad Taiz een permanente sit-in van tegenstanders van president Ali Abdullah Saleh uiteengedreven. Volgens artsen en organisatoren van het protest zijn daarbij zeker 20 doden gevallen.Er zijn ook tientallen gewonden, van wie er sommigen erg aan toe zijn. Protest Taiz, ten zuiden van de hoofdstad Sanaa, was een van de eerste steden in Jemen waar betogers vier maanden geleden op straat kwamen, geïnspireerd door de volksopstanden in Tunesië en Egypte. Tanks en pantserwagens van het regeringsleger vielen in het holst van de nacht het Plein van de Vrijheid aan waar manifestanten al sinds januari bivakkeren om het opstappen van de president te eisen. Soldaten schoten op betogers, staken tenten in brand en ontruimden het plein, aldus getuigen. Honderden manifestanten die aan de aanval probeerden te ontkomen zijn in de aangrenzende straten achtervolgd en aangehouden. Meerdere journalisten in een nabijgelegen hotel zijn gearresteerd. Een arts zei aan de BBC dat het de regeringstroepen nu alle sporen van het protest op het plein uitwissen. (Belga/KVDA) Grotere kaart weergeven