De luchtvaartmaatschappij kondigde woensdag de maatregel aan. Na het incident bij Qantas, waarbij een Airbus A380 vlak na het opstijgen een noodlanding moest maken, voerde de maatschappij inspecties uit op al haar Airbussen. Vervolgens werd besloten de motoren van drie van de elf superjumbo's die Singapore Airlines in haar vloot heeft, te vervangen.

De noodlanding van de A380 op de luchthaven van Singapore vorige week donderdag, was het eerste zware incident met het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Qantas besliste daarop om niet meer met zijn A380's te vliegen tot onderzoek heeft uitgewezen wat de oorzaak van de motorproblemen is.

Maandag werden olielekken ontdekt op verschillende van de Rolls-Royce-motoren waarmee de A380's uitgerust zijn.

De luchtvaartmaatschappij kondigde woensdag de maatregel aan. Na het incident bij Qantas, waarbij een Airbus A380 vlak na het opstijgen een noodlanding moest maken, voerde de maatschappij inspecties uit op al haar Airbussen. Vervolgens werd besloten de motoren van drie van de elf superjumbo's die Singapore Airlines in haar vloot heeft, te vervangen. De noodlanding van de A380 op de luchthaven van Singapore vorige week donderdag, was het eerste zware incident met het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Qantas besliste daarop om niet meer met zijn A380's te vliegen tot onderzoek heeft uitgewezen wat de oorzaak van de motorproblemen is. Maandag werden olielekken ontdekt op verschillende van de Rolls-Royce-motoren waarmee de A380's uitgerust zijn.