Bij die dodelijke slachtoffers zitten zeker 112.623 burgers, onder wie 21.000 kinderen en 13.000 vrouwen, stelt het SOHR, dat in het land een uitgebreid netwerk heeft. Wat begon als een bloederige onderdrukking van vreedzame protesten voor de democratie door het regime, groeide uit tot een complexe oorlog tussen rebellengroepen, jihadistische bewegingen en buitenlandse machten op een steeds meer en meer verdeeld territorium.

Ongeveer 125.000 soldaten van het Syrische leger en leden van de gelieerde milities zijn gedood. Daarnaast kwamen 67.000 andere strijders, van de rebellen en de Koerdische milities, om. Bij de jihadisten, voornamelijk van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) en Tahrir al-Sham, de voormalige tak van Al Qaida in Syrië, stierven 66.000 mensen. Door het conflict zijn nog eens miljoenen Syriërs op de vlucht.

Het SOHR hekelt opnieuw de schendingen van de mensenrechten door het regime. Dat maakt gebruik van chemische wapens, maar voert ook martelingen uit en pakt mensen willekeurig op, aldus de ngo. Bij een vorige balans sprak het SOHR in september nog van 360.000 doden.

Bij die dodelijke slachtoffers zitten zeker 112.623 burgers, onder wie 21.000 kinderen en 13.000 vrouwen, stelt het SOHR, dat in het land een uitgebreid netwerk heeft. Wat begon als een bloederige onderdrukking van vreedzame protesten voor de democratie door het regime, groeide uit tot een complexe oorlog tussen rebellengroepen, jihadistische bewegingen en buitenlandse machten op een steeds meer en meer verdeeld territorium.Ongeveer 125.000 soldaten van het Syrische leger en leden van de gelieerde milities zijn gedood. Daarnaast kwamen 67.000 andere strijders, van de rebellen en de Koerdische milities, om. Bij de jihadisten, voornamelijk van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) en Tahrir al-Sham, de voormalige tak van Al Qaida in Syrië, stierven 66.000 mensen. Door het conflict zijn nog eens miljoenen Syriërs op de vlucht. Het SOHR hekelt opnieuw de schendingen van de mensenrechten door het regime. Dat maakt gebruik van chemische wapens, maar voert ook martelingen uit en pakt mensen willekeurig op, aldus de ngo. Bij een vorige balans sprak het SOHR in september nog van 360.000 doden.