Silvio Berlusconi organiseerde Bunga-bunga seksfeestjes met Ruby de hartensteelster

Silvio Berlusconi, de voormalige premier van Italië, is veroordeeld tot zeven jaar cel in de zaak-Rubygate.

Hij kreeg ook een levenslang verbod op het uitoefenen van een

openbaar ambt. Berlusconi is door de rechtbank in Milaan schuldig bevonden aan seks met de minderjarige prostituée Ruby en machtsmisbruik.

Minderjarige prostitutie

Berlusconi stond terecht voor het aanzetten tot minderjarige prostitutie. Hij zou in 2010 seks hebben gehad met de Marokkaanse Karima El-Mahroug toen zij nog 17 jaar was en haar daarvoor betaald hebben.

Ruby de hartensteelster

Mahroug staat vooral bekend onder haar bijnaam Ruby Rubacuori of Ruby de hartensteelster. De nachtclubdanseres zou op haar 17 jaar deelgenomen hebben aan de zogenaamde wilde Bunga-bunga seksfeestjes in de villa van Berlusconi. Volgens de drie vrouwelijke aanklagers is er sprake van systematische prostitutie.

Volgens de Italiaanse rechters heeft Berlusconi ook zijn macht als Italiaans premier misbruikt. De feiten dateren ook uit 2010. Ruby werd in Milaan gearresteerd wegens winkeldiefstal. Berlusconi belde met de politie in Milaan om het meisje vrij te laten.

Seksfeestjes

Volgens de ex-premier moest Ruby vrijgelaten worden omdat ze de kleindochter van de Egyptische ex-president Hosni Mubarak zou zijn. Berlusconi's advocaten zeggen dat de ex-premier zo een diplomatieke rel met Egypte vermijden. Dit was echter een leugen. Volgens de aanklagers was Berlusconi bang dat zijn seksfeestjes aan het licht zouden komen.

Berlusconi ontkent alle beschuldigingen en zegt de rechtszaak een linkse lastercampagne tegen hem is. De mediamagnaat zegt dat de zogenaamde seksfeestjes eigenlijk sierlijke diners waren. Hij ontkent ook dat hij seks heeft gehad met Ruby. De Marrokaanse Ruby zegt ook dat ze geen seks heeft gehad met Berlusconi. Ze geeft toe dat ze 7000 euro heeft gekregen van Berlusconi maar dit was volgens haar een geschenk na het feest.

Fiscale fraude

Berlusconi kan nog twee keer in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechtbank. Als Berlusconi schuldig wordt bevonden, zou dit de fragiele Italiaanse regeringscoalitie kunnen verzwakken. De centrumrechtse partij van Berlusconi steunt mee de Italiaanse regeringscoalitie van de huidige premier Enrico Letta.

Berlusconi wordt ook nog beschuldigd in andere rechtszaken. Zo werd hij in mei in beroep veroordeeld voor fiscale fraude van zijn mediabedrijf Mediaset. In dit fraudeproces kan hij bij het Italiaanse hooggerechtshof nog één keer in beroep gaan. (EE/WK)

Silvio Berlusconi, de voormalige premier van Italië, is veroordeeld tot zeven jaar cel in de zaak-Rubygate. Hij kreeg ook een levenslang verbod op het uitoefenen van een openbaar ambt. Berlusconi is door de rechtbank in Milaan schuldig bevonden aan seks met de minderjarige prostituée Ruby en machtsmisbruik. Minderjarige prostitutie Berlusconi stond terecht voor het aanzetten tot minderjarige prostitutie. Hij zou in 2010 seks hebben gehad met de Marokkaanse Karima El-Mahroug toen zij nog 17 jaar was en haar daarvoor betaald hebben. Ruby de hartensteelster Mahroug staat vooral bekend onder haar bijnaam Ruby Rubacuori of Ruby de hartensteelster. De nachtclubdanseres zou op haar 17 jaar deelgenomen hebben aan de zogenaamde wilde Bunga-bunga seksfeestjes in de villa van Berlusconi. Volgens de drie vrouwelijke aanklagers is er sprake van systematische prostitutie. Volgens de Italiaanse rechters heeft Berlusconi ook zijn macht als Italiaans premier misbruikt. De feiten dateren ook uit 2010. Ruby werd in Milaan gearresteerd wegens winkeldiefstal. Berlusconi belde met de politie in Milaan om het meisje vrij te laten. Seksfeestjes Volgens de ex-premier moest Ruby vrijgelaten worden omdat ze de kleindochter van de Egyptische ex-president Hosni Mubarak zou zijn. Berlusconi's advocaten zeggen dat de ex-premier zo een diplomatieke rel met Egypte vermijden. Dit was echter een leugen. Volgens de aanklagers was Berlusconi bang dat zijn seksfeestjes aan het licht zouden komen. Berlusconi ontkent alle beschuldigingen en zegt de rechtszaak een linkse lastercampagne tegen hem is. De mediamagnaat zegt dat de zogenaamde seksfeestjes eigenlijk sierlijke diners waren. Hij ontkent ook dat hij seks heeft gehad met Ruby. De Marrokaanse Ruby zegt ook dat ze geen seks heeft gehad met Berlusconi. Ze geeft toe dat ze 7000 euro heeft gekregen van Berlusconi maar dit was volgens haar een geschenk na het feest. Fiscale fraude Berlusconi kan nog twee keer in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechtbank. Als Berlusconi schuldig wordt bevonden, zou dit de fragiele Italiaanse regeringscoalitie kunnen verzwakken. De centrumrechtse partij van Berlusconi steunt mee de Italiaanse regeringscoalitie van de huidige premier Enrico Letta. Berlusconi wordt ook nog beschuldigd in andere rechtszaken. Zo werd hij in mei in beroep veroordeeld voor fiscale fraude van zijn mediabedrijf Mediaset. In dit fraudeproces kan hij bij het Italiaanse hooggerechtshof nog één keer in beroep gaan. (EE/WK)