In Milaan, waar de stemmen van 1.195 van de 1.251 stembureaus geteld zijn, leidt de linkse kandidaat Giuliano Pisapia met 55,12 procent. De uittredende burgemeester van de stad, Letizia Moratti, lid van Berlusconi's Il Popolo della Libertà, behaalde 44,87 procent van de stemmen.

Milaan

Milaan is de geboortestad van Berlusconi en een district waar het rechtse kamp van de premier al 18 jaar aan de macht is. Ook de zetel van Berlusconi's media-imperium Fininvest bevindt zich in Milaan.

Schandaal

Voor de verkiezingen raakte Berlusconi nog maar eens verwikkeld in een schandaal omdat hij de uitslag probeerde te beïnvloeden met acties die op zijn minst de wenkbrauwen doen fronsen. Hij liet zich zeer uitgebreid interviewen op de Italiaanse staatstelevisie waar hij ervoor waarschuwde dat Milaan zou worden overspoeld door zigeuners en asielzoekers wanneer zijn partij niet meer in het gemeentebestuur zou zitten. Hij zou ook acteurs hebben betaald die zich voordeden als zigeuners die sympathiseerden voor de oppositie.

Napels

In Napels moest ondernemer Gianni Lettieri de duimen leggen voor de voormalige magistraat Luigi de Magistris. Die laatste kreeg voorlopig, met de stemmen van 750 van de 886 stembureaus al geteld, de steun van 65,19 procent van de kiezers. Voor zijn rivaal was dat 34,80 procent.

Politieke onzekerheid

De kandidaten van centrum-rechts werden ook verslagen in Cagliari, Trieste en Novara. "We gaan naar een periode van grote politieke onzekerheid, want de meerderheid van na de parlementsverkiezingen (van drie jaar geleden, nvdr.) die in het parlement zetelt, verschilt van de meerderheid van na de gemeenteraadsverkiezingen", verklaarde Beppe Pisanu, een voormalige minister van Binnenlandse Zaken van het rechtse kamp en voorzitter van de antimaffiacommissie.

Berlusconi relativeerde al voor de verkiezingen: "Het resultaat zal geen gevolgen hebben voor de regering". (Belga/EE)

In Milaan, waar de stemmen van 1.195 van de 1.251 stembureaus geteld zijn, leidt de linkse kandidaat Giuliano Pisapia met 55,12 procent. De uittredende burgemeester van de stad, Letizia Moratti, lid van Berlusconi's Il Popolo della Libertà, behaalde 44,87 procent van de stemmen. Milaan Milaan is de geboortestad van Berlusconi en een district waar het rechtse kamp van de premier al 18 jaar aan de macht is. Ook de zetel van Berlusconi's media-imperium Fininvest bevindt zich in Milaan. Schandaal Voor de verkiezingen raakte Berlusconi nog maar eens verwikkeld in een schandaal omdat hij de uitslag probeerde te beïnvloeden met acties die op zijn minst de wenkbrauwen doen fronsen. Hij liet zich zeer uitgebreid interviewen op de Italiaanse staatstelevisie waar hij ervoor waarschuwde dat Milaan zou worden overspoeld door zigeuners en asielzoekers wanneer zijn partij niet meer in het gemeentebestuur zou zitten. Hij zou ook acteurs hebben betaald die zich voordeden als zigeuners die sympathiseerden voor de oppositie. Napels In Napels moest ondernemer Gianni Lettieri de duimen leggen voor de voormalige magistraat Luigi de Magistris. Die laatste kreeg voorlopig, met de stemmen van 750 van de 886 stembureaus al geteld, de steun van 65,19 procent van de kiezers. Voor zijn rivaal was dat 34,80 procent. Politieke onzekerheid De kandidaten van centrum-rechts werden ook verslagen in Cagliari, Trieste en Novara. "We gaan naar een periode van grote politieke onzekerheid, want de meerderheid van na de parlementsverkiezingen (van drie jaar geleden, nvdr.) die in het parlement zetelt, verschilt van de meerderheid van na de gemeenteraadsverkiezingen", verklaarde Beppe Pisanu, een voormalige minister van Binnenlandse Zaken van het rechtse kamp en voorzitter van de antimaffiacommissie. Berlusconi relativeerde al voor de verkiezingen: "Het resultaat zal geen gevolgen hebben voor de regering". (Belga/EE)