Sigmar Gabriel, voorzitter van de Duitse sociaaldemocratische partij SPD, treedt af als voorzitter van zijn partij en zal Angela Merkel niet uitdagen om het bondskanselierschap. Dat vertelt hij dinsdag aan Stern en Die Zeit. Hij schuift aftredend voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz naar voren. Zelf wordt hij minister van Buitenlandse Zaken

Gabriel zei na een zitting van de SPD-fractie dat Schulz ook partijvoorzitter moest worden. Volgens bronnen zei hij ook dat het volk volgens opiniepeilingen niet achter hem zou staan als bondskanselier. In de laatste opiniepeiling staat de SPD op 20 procent, ver achter de CDU/CSU van Angela Merkel. Alternative für Deutschland haalt 15 procent.

Sigmar Gabriel, voorzitter van de Duitse sociaaldemocratische partij SPD, treedt af als voorzitter van zijn partij en zal Angela Merkel niet uitdagen om het bondskanselierschap. Dat vertelt hij dinsdag aan Stern en Die Zeit. Hij schuift aftredend voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz naar voren. Zelf wordt hij minister van Buitenlandse ZakenGabriel zei na een zitting van de SPD-fractie dat Schulz ook partijvoorzitter moest worden. Volgens bronnen zei hij ook dat het volk volgens opiniepeilingen niet achter hem zou staan als bondskanselier. In de laatste opiniepeiling staat de SPD op 20 procent, ver achter de CDU/CSU van Angela Merkel. Alternative für Deutschland haalt 15 procent.