De Duitse industriereus Siemens heeft aangeboden zijn lege kantoren in de stad München ter beschikking te stellen voor vluchtelingen, in het bijzonder uit Irak en Syrië. Eerder verscheen daarover een bericht in het magazine Der Spiegel, dat nu door het bedrijf bevestigd wordt.

Kantine en sanitair

Het idee kwam uit de ondernemingsraad van Siemens en kreeg bijval van grote baas Joe Kaeser. Na de verhuis van een afdeling kwam in een complex in het oosten van de Beierse hoofdstad zowat 30.000 vierkante meter vrij aan lege kantoren, die beschikken over een kantine en sanitaire voorzieningen.

Vertegenwoordigers van de lokale autoriteiten aan wie het voorstel is gedaan, namen reeds een kijkje. Onderzocht wordt of en hoe de kantoren te gebruiken zijn om vluchtelingen op te vangen. Een woordvoerder van Siemens zei in de komende dagen een beslissing van het stadsbestuur te verwachten.

Voortrekkersrol Duitsland

Het project komt er terwijl Duitsland probeert een voortrekkersrol te spelen in de internationale solidariteit met Syrische vluchtelingen. Zo zijn er de voorbije jaren al 70.000 vluchtelingen uit Syrië in het land neergestreken. (Belga/WB)

De Duitse industriereus Siemens heeft aangeboden zijn lege kantoren in de stad München ter beschikking te stellen voor vluchtelingen, in het bijzonder uit Irak en Syrië. Eerder verscheen daarover een bericht in het magazine Der Spiegel, dat nu door het bedrijf bevestigd wordt.Het idee kwam uit de ondernemingsraad van Siemens en kreeg bijval van grote baas Joe Kaeser. Na de verhuis van een afdeling kwam in een complex in het oosten van de Beierse hoofdstad zowat 30.000 vierkante meter vrij aan lege kantoren, die beschikken over een kantine en sanitaire voorzieningen. Vertegenwoordigers van de lokale autoriteiten aan wie het voorstel is gedaan, namen reeds een kijkje. Onderzocht wordt of en hoe de kantoren te gebruiken zijn om vluchtelingen op te vangen. Een woordvoerder van Siemens zei in de komende dagen een beslissing van het stadsbestuur te verwachten. Het project komt er terwijl Duitsland probeert een voortrekkersrol te spelen in de internationale solidariteit met Syrische vluchtelingen. Zo zijn er de voorbije jaren al 70.000 vluchtelingen uit Syrië in het land neergestreken. (Belga/WB)