Zijn schuld is niet bewezen, oordeelden de rechters donderdag in Den Haag. 'Vojislav Seselj is een vrij man', verklaarde rechter Jean-Claude Antonetti.

Tegen de 61-jarige voorzitter van de Servische Radicale Partij was 28 jaar cel gevorderd. Seselj was niet aanwezig op het tribunaal, en weigerde volgens BBC World zelfs het aanbod van het tribunaal om de uitspraak via een videolink te volgen.

Vrijgelaten

Seselj was een vertrouweling van de overleden Servische oud-president Slobodan Milosevic en was vicepremier tussen 1998 en 2000. In 2003 werd hij aangeklaagd door ICTY-procureur Carla Del Ponte. Seselj bood zich toen spontaan in Den Haag aan. In 2014 mocht hij naar zijn vaderland terugkeren nadat het ICTY hem in voorlopige vrijheid had gesteld omdat bij de man kanker was vastgesteld.

In die twaalf jaar is het ICTY met verbluffend weinig bewijsmateriaal tegen Seselj op de proppen gekomen. (Belga/KVDA)

Zijn schuld is niet bewezen, oordeelden de rechters donderdag in Den Haag. 'Vojislav Seselj is een vrij man', verklaarde rechter Jean-Claude Antonetti. Tegen de 61-jarige voorzitter van de Servische Radicale Partij was 28 jaar cel gevorderd. Seselj was niet aanwezig op het tribunaal, en weigerde volgens BBC World zelfs het aanbod van het tribunaal om de uitspraak via een videolink te volgen.Seselj was een vertrouweling van de overleden Servische oud-president Slobodan Milosevic en was vicepremier tussen 1998 en 2000. In 2003 werd hij aangeklaagd door ICTY-procureur Carla Del Ponte. Seselj bood zich toen spontaan in Den Haag aan. In 2014 mocht hij naar zijn vaderland terugkeren nadat het ICTY hem in voorlopige vrijheid had gesteld omdat bij de man kanker was vastgesteld. In die twaalf jaar is het ICTY met verbluffend weinig bewijsmateriaal tegen Seselj op de proppen gekomen. (Belga/KVDA)