Het Servische parlement heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in een resolutie de moord op ongeveer 8.000 moslims in Srebrenica veroordeeld.

Met de resolutie komt een einde aan de jarenlange Servische ontkenning van de omvang van het bloedbad.

De verklaring werd goedgekeurd door 127 van de 173 aanwezige

parlementsleden. De tekst veroordeelt het bloedbad in Srebrenica, maar omschrijft het drama niet als een genocide. Het parlement betoont zijn excuses aan nabestaanden van de slachtoffers.

Op 11 juli 1995 werd het Bosnische Srebrenica bestormd door de

Bosnisch-Servische troepen van generaal Ratko Mladic. Na de inname van de stad werden naar schatting 8.000 moslims gedeporteerd. Het drama staat symbool voor de gruwel van de Balkanoorlogen in de jaren negentig.

Het Servische parlement heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in een resolutie de moord op ongeveer 8.000 moslims in Srebrenica veroordeeld. Met de resolutie komt een einde aan de jarenlange Servische ontkenning van de omvang van het bloedbad. De verklaring werd goedgekeurd door 127 van de 173 aanwezige parlementsleden. De tekst veroordeelt het bloedbad in Srebrenica, maar omschrijft het drama niet als een genocide. Het parlement betoont zijn excuses aan nabestaanden van de slachtoffers. Op 11 juli 1995 werd het Bosnische Srebrenica bestormd door de Bosnisch-Servische troepen van generaal Ratko Mladic. Na de inname van de stad werden naar schatting 8.000 moslims gedeporteerd. Het drama staat symbool voor de gruwel van de Balkanoorlogen in de jaren negentig.