Achttien Noord-Koreaanse bankiers in China, Rusland en Libië, die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij het Noord-Koreaanse bewapeningsprogramma, zijn toegevoegd aan de zwarte lijst, staat in een persbericht op de website van de Zuid-Koreaanse regering.

'Deze individuen hebben in het buitenland gewerkt, ze vertegenwoordigden de Noord-Koreaanse banken en waren betrokken bij de financiering van de ontwikkeling van massavernietigingswapens', zei het ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht.

De Verenigde Staten hadden al sancties uitgevaardigd tegen de achttien. De aankondiging komt er aan de vooravond van het bezoek van Donald Trump aan Zuid-Korea. Trump beschuldigde de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-In er al van dat hij zich te verzoenend zou opstellen tegen Noord-Korea.

Achttien Noord-Koreaanse bankiers in China, Rusland en Libië, die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij het Noord-Koreaanse bewapeningsprogramma, zijn toegevoegd aan de zwarte lijst, staat in een persbericht op de website van de Zuid-Koreaanse regering. 'Deze individuen hebben in het buitenland gewerkt, ze vertegenwoordigden de Noord-Koreaanse banken en waren betrokken bij de financiering van de ontwikkeling van massavernietigingswapens', zei het ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht. De Verenigde Staten hadden al sancties uitgevaardigd tegen de achttien. De aankondiging komt er aan de vooravond van het bezoek van Donald Trump aan Zuid-Korea. Trump beschuldigde de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-In er al van dat hij zich te verzoenend zou opstellen tegen Noord-Korea.