De Senegalese regering wil tegen de uitbuiting van kinderen als straatbedelaars optreden. Premier Abdoul Mbaye kondigde aan, dat bedelen voor aalmoezen op straat door minderjarigen voortaan verboden is.

In plaats daarvan moet getracht worden de kinderen met hun ouders te verenigen of in tehuizen onder te brengen. De regering reageert daarmee op de dood van zeven kinderen in een koranschool in de hoofdstad Dakar. In het overwegend islamitische Senegal vertrouwen arme gezinnen hun kinderen vaak toe aan schriftgeleerden.

Niet zelden worden die kinderen dan gedwongen op straat te bedelen. De koranleerlingen worden Talibés genoemd. Na de brand zijn drie mannen gearresteerd. Ze worden ervan beschuldigd zich als schriftgeleerden te hebben uitgegeven. (Belga/RDM)

De Senegalese regering wil tegen de uitbuiting van kinderen als straatbedelaars optreden. Premier Abdoul Mbaye kondigde aan, dat bedelen voor aalmoezen op straat door minderjarigen voortaan verboden is. In plaats daarvan moet getracht worden de kinderen met hun ouders te verenigen of in tehuizen onder te brengen. De regering reageert daarmee op de dood van zeven kinderen in een koranschool in de hoofdstad Dakar. In het overwegend islamitische Senegal vertrouwen arme gezinnen hun kinderen vaak toe aan schriftgeleerden. Niet zelden worden die kinderen dan gedwongen op straat te bedelen. De koranleerlingen worden Talibés genoemd. Na de brand zijn drie mannen gearresteerd. Ze worden ervan beschuldigd zich als schriftgeleerden te hebben uitgegeven. (Belga/RDM)