Tony Abbott won met grote voorsprong de Australische verkiezingen begin september. In zijn nieuwe regering heeft hij Julie Bishop, ondervoorzitter van de liberale partij, benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. Zij is de enige vrouw in de conservatieve regering.

Abbott kreeg tijdens zijn periode als oppositielid het etiket van vrouwenhater en seksist opgekleefd omdat hij meermaals de toenmalige vrouwelijke eerste minister Julia Gillard probeerde belachelijk te maken.

"De regering van Afghanistan telt vanaf nu meer vrouwen dan de Australische", zei Chris Bowen, de tijdelijke voorzitter van de Arbeidspartij.

Voor Sue Boyce, senator voor de liberale partij, is dit tekenend voor de positie van de vrouw in haar partij waar ze amper kansen krijgen om door te breken. "Dit choquerende en gênante cijfer bedoezelt de prachtige verkiezingsoverwinning van 7 september", benadrukte ze in een persbericht.

Ook Abbott zelf zegt dat het jammer is dat er niet meer vrouwen in de regering zitten. "Er zijn inderdaad enkele getalenteerde vrouwen in onze rangen die op de poort van de regering staan te kloppen. Ik denk dat er in de toekomst meer en meer vrouwen in de regering zullen zetelen", verzekerde de eerste minister. (Belga/TE)

Tony Abbott won met grote voorsprong de Australische verkiezingen begin september. In zijn nieuwe regering heeft hij Julie Bishop, ondervoorzitter van de liberale partij, benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. Zij is de enige vrouw in de conservatieve regering. Abbott kreeg tijdens zijn periode als oppositielid het etiket van vrouwenhater en seksist opgekleefd omdat hij meermaals de toenmalige vrouwelijke eerste minister Julia Gillard probeerde belachelijk te maken. "De regering van Afghanistan telt vanaf nu meer vrouwen dan de Australische", zei Chris Bowen, de tijdelijke voorzitter van de Arbeidspartij. Voor Sue Boyce, senator voor de liberale partij, is dit tekenend voor de positie van de vrouw in haar partij waar ze amper kansen krijgen om door te breken. "Dit choquerende en gênante cijfer bedoezelt de prachtige verkiezingsoverwinning van 7 september", benadrukte ze in een persbericht. Ook Abbott zelf zegt dat het jammer is dat er niet meer vrouwen in de regering zitten. "Er zijn inderdaad enkele getalenteerde vrouwen in onze rangen die op de poort van de regering staan te kloppen. Ik denk dat er in de toekomst meer en meer vrouwen in de regering zullen zetelen", verzekerde de eerste minister. (Belga/TE)