'Het is beter om niet met vrouwen te discussiëren', zo antwoordde de Russische president in een interview met de Franse Radio Europe 1 op de vraag wat zijn reactie was op recente uitspraken van de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton waarin ze de Russische interventie in Oekraïne zou hebben vergeleken met Adolf Hitlers invasie van Europa.

Clinton, die genoemd wordt als mogelijke kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016, deed de uitspraken in maart tijdens een besloten benefietavond in Long Beach, in de Amerikaanse staat Californië. 'Als dat je bekend voorkomt, het is wat Hitler deed in de jaren 30', citeerde een journalist van de Long Beach Press Telegram Clinton. Clinton reageerde een dag later dat ze geen 'vergelijking' wilde maken, maar ze bleef wel bij haar uitspraken.

Vrouwelijke zwakheid

'Wanneer mensen de grenzen te ver overschrijden, is dat niet omdat ze sterk zijn, maar net omdat ze zwak zijn', reageert Poetin nu. 'Maar misschien is zwakheid nog niet de ergste kwaliteit voor een vrouw.'

Waarop de Franse interviewer bemerkt: 'Vrouwen moeten gerespecteerd worden, natuurlijk, en ik ben er zeker van dat u ze respecteert.' Poetin gaf geen antwoord maar zei wel dat hij en Clinton er ooit wel om zullen kunnen lachen.

'Het is duidelijk dat de Verenigde Staten het meest agressieve en hardste beleid voeren om hun eigen belangen te verdedigen', voegde hij eraan toe. 'Er zijn haast geen Russische troepen in het buitenland, terwijl de Amerikaanse troepen overal zijn. De Amerikanen bemoeien zich voortdurend met het lot van andere landen ook al bevinden ze zich duizenden kilometers van de Amerikaanse grens. Het is dus ironisch dat onze Amerikaanse partners ons ervan beschuldigen van het breken van enkele van deze regels.'

Het Kremlin gaf een Engelstalige versie van het interview vrij op de officiële website.

'Het is beter om niet met vrouwen te discussiëren', zo antwoordde de Russische president in een interview met de Franse Radio Europe 1 op de vraag wat zijn reactie was op recente uitspraken van de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton waarin ze de Russische interventie in Oekraïne zou hebben vergeleken met Adolf Hitlers invasie van Europa. Clinton, die genoemd wordt als mogelijke kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016, deed de uitspraken in maart tijdens een besloten benefietavond in Long Beach, in de Amerikaanse staat Californië. 'Als dat je bekend voorkomt, het is wat Hitler deed in de jaren 30', citeerde een journalist van de Long Beach Press Telegram Clinton. Clinton reageerde een dag later dat ze geen 'vergelijking' wilde maken, maar ze bleef wel bij haar uitspraken.'Wanneer mensen de grenzen te ver overschrijden, is dat niet omdat ze sterk zijn, maar net omdat ze zwak zijn', reageert Poetin nu. 'Maar misschien is zwakheid nog niet de ergste kwaliteit voor een vrouw.' Waarop de Franse interviewer bemerkt: 'Vrouwen moeten gerespecteerd worden, natuurlijk, en ik ben er zeker van dat u ze respecteert.' Poetin gaf geen antwoord maar zei wel dat hij en Clinton er ooit wel om zullen kunnen lachen. 'Het is duidelijk dat de Verenigde Staten het meest agressieve en hardste beleid voeren om hun eigen belangen te verdedigen', voegde hij eraan toe. 'Er zijn haast geen Russische troepen in het buitenland, terwijl de Amerikaanse troepen overal zijn. De Amerikanen bemoeien zich voortdurend met het lot van andere landen ook al bevinden ze zich duizenden kilometers van de Amerikaanse grens. Het is dus ironisch dat onze Amerikaanse partners ons ervan beschuldigen van het breken van enkele van deze regels.'Het Kremlin gaf een Engelstalige versie van het interview vrij op de officiële website.