Een aantal Amerikaanse staten laat reeds cannabisgebruik om medische redenen toe, maar Washington (niet te verwarren met de hoofdsatd Washington DC) is de eerste waar ook het gebruik voor recreatieve doeleinden wordt toegelaten.

Ondanks federaal verbod

De legalisering werd goedgekeurd per referendum in de marge van de presidentsverkiezingen op 6 november. Ook in Colorado treedt begin volgend jaar een gelijkaardige wet in werking.

De nieuwe wet in Washington staat cannabisgebruik toe, op voorwaarde dat de rokers minstens 21 jaar oud zijn en de consumptie binnenskamers gebeurt. Niettemin zakten honderden liefhebbers omstreeks middernacht naar het centrum van de stad af om een joint op te steken.

De politie was ter plaatse, maar greep niet in. Voorlopig worden enkel waarschuwingen gegeven aan mensen die in het openbaar blowen. De wet staat haaks op het federale verbod op cannabisgebruik, maar federale agenten vielen er donderdag niet te bespeuren.

Homohuwelijk

Ook de holebigemeenschap in Washington had donderdag reden tot feesten. Op 6 november is per referendum ook het homohuwelijk gelegaliseerd en vele koppels gingen donderdag uren in de rij staan om een trouwvergunning aan te vragen. Vanaf zondag kunnen ze ook effectief in het huwelijksbootje stappen. (Belga/TV)

Een aantal Amerikaanse staten laat reeds cannabisgebruik om medische redenen toe, maar Washington (niet te verwarren met de hoofdsatd Washington DC) is de eerste waar ook het gebruik voor recreatieve doeleinden wordt toegelaten.Ondanks federaal verbod De legalisering werd goedgekeurd per referendum in de marge van de presidentsverkiezingen op 6 november. Ook in Colorado treedt begin volgend jaar een gelijkaardige wet in werking. De nieuwe wet in Washington staat cannabisgebruik toe, op voorwaarde dat de rokers minstens 21 jaar oud zijn en de consumptie binnenskamers gebeurt. Niettemin zakten honderden liefhebbers omstreeks middernacht naar het centrum van de stad af om een joint op te steken. De politie was ter plaatse, maar greep niet in. Voorlopig worden enkel waarschuwingen gegeven aan mensen die in het openbaar blowen. De wet staat haaks op het federale verbod op cannabisgebruik, maar federale agenten vielen er donderdag niet te bespeuren.Homohuwelijk Ook de holebigemeenschap in Washington had donderdag reden tot feesten. Op 6 november is per referendum ook het homohuwelijk gelegaliseerd en vele koppels gingen donderdag uren in de rij staan om een trouwvergunning aan te vragen. Vanaf zondag kunnen ze ook effectief in het huwelijksbootje stappen. (Belga/TV)