Paul Watson, founding father van de organisatie, en eveneens kapitein van één van de schepen van de vloot, zet een stap opzij binnen de groepering. Hij stond meer dan dertig jaar aan het roer van de organisatie. De Canadees wordt internationaal gezocht door Interpol.

Ontsnapt aan justitieIn mei werd de man gearresteerd op de luchthaven van Frankfurt op vraag van Costa Rica. Dat land meent dat Watson tijdens één van zijn missies met een schip uit de vloot van Sea Shepherd de bemanning van een Costa Ricaanse boot in gevaar zou hebben gebracht tijdens een actie tegen de haaienjacht. Maar Watson wist aan justitie te ontsnappen.

Zijn functie als voorzitter van Sea Shepherd is overgenomen door Bob Brown, een politicus van de Australische Green Party.

Harde aanpak
De militante ecologist is ook niet langer kapitein van het schip Steve Irwin, uit de vloot van de dierenrechtenbeweging. Dat schip ligt voor anker in de omgeving van de Zuidpool, waar het een hevige strijd voert tegen Japanse walvisjagers. De Indiase zeeman Siddarth Chakravarty zal zijn taken als kapitein overnemen. Watson bevindt zich wel nog aan boord van de schuit.

Milieu- en dierenrechtenorganisatie Sea Shepherd staat bekend om haar harde aanpak van onder meer de walvisvaart. Zo brachten verschillende schepen van de vloot van de organisatie al schepen van walvisvaarders tot zinken. (EA)

Paul Watson, founding father van de organisatie, en eveneens kapitein van één van de schepen van de vloot, zet een stap opzij binnen de groepering. Hij stond meer dan dertig jaar aan het roer van de organisatie. De Canadees wordt internationaal gezocht door Interpol. Ontsnapt aan justitieIn mei werd de man gearresteerd op de luchthaven van Frankfurt op vraag van Costa Rica. Dat land meent dat Watson tijdens één van zijn missies met een schip uit de vloot van Sea Shepherd de bemanning van een Costa Ricaanse boot in gevaar zou hebben gebracht tijdens een actie tegen de haaienjacht. Maar Watson wist aan justitie te ontsnappen. Zijn functie als voorzitter van Sea Shepherd is overgenomen door Bob Brown, een politicus van de Australische Green Party. Harde aanpak De militante ecologist is ook niet langer kapitein van het schip Steve Irwin, uit de vloot van de dierenrechtenbeweging. Dat schip ligt voor anker in de omgeving van de Zuidpool, waar het een hevige strijd voert tegen Japanse walvisjagers. De Indiase zeeman Siddarth Chakravarty zal zijn taken als kapitein overnemen. Watson bevindt zich wel nog aan boord van de schuit. Milieu- en dierenrechtenorganisatie Sea Shepherd staat bekend om haar harde aanpak van onder meer de walvisvaart. Zo brachten verschillende schepen van de vloot van de organisatie al schepen van walvisvaarders tot zinken. (EA)