Het zijn de slachtoffers van de aanslagen van juli 2005 in Londen zelf die de Britse politie ervan verdenken.

Scotland Yard zou hun adressen en telefoonnummers aan journalisten van de tabloid News of the World hebben doorgespeeld, schrijft de linkse zondagskrant The Observer.

'We vermoeden dat de volledige lijst van telefoonnummers en adressen aan de krant of aan News International gegeven werd', zegt Beverli Rhodes, voorzitster van een vereniging van slachtoffers van de aanslagen op het openbaar vervoer in Londen, waarbij 52 doden en 700 gewonden vielen. News International overkoepelt de Britse kranten van de groep-Murdoch.

4.000 telefoons gehackt
'Ik ben vrijwel zeker dat News of the World op die manier aan mijn adres geraakt is. Reporters van de krant kwamen amper drie of vier weken na mijn verhuis. Alleen de post, de bank, de huisarts en Scotland Yard hadden mijn nieuwe gegevens', benadrukt ze.

De politie startte begin dit jaar een grootschalig onderzoek nadat aan het licht gekomen was dat de telefoon van misschien wel 4.000 mensen gehackt werd door News of the World. Scotland Yard contacteerde verscheidene slachtoffers van de terreuraanslagen om hen ervan op de hoogte te brengen dat gegevens van hen gevonden werden bij detective Glenn Mulcaire, die telefoons afluisterde voor NotW. (Belga/SD)

Het zijn de slachtoffers van de aanslagen van juli 2005 in Londen zelf die de Britse politie ervan verdenken. Scotland Yard zou hun adressen en telefoonnummers aan journalisten van de tabloid News of the World hebben doorgespeeld, schrijft de linkse zondagskrant The Observer. 'We vermoeden dat de volledige lijst van telefoonnummers en adressen aan de krant of aan News International gegeven werd', zegt Beverli Rhodes, voorzitster van een vereniging van slachtoffers van de aanslagen op het openbaar vervoer in Londen, waarbij 52 doden en 700 gewonden vielen. News International overkoepelt de Britse kranten van de groep-Murdoch. 4.000 telefoons gehackt 'Ik ben vrijwel zeker dat News of the World op die manier aan mijn adres geraakt is. Reporters van de krant kwamen amper drie of vier weken na mijn verhuis. Alleen de post, de bank, de huisarts en Scotland Yard hadden mijn nieuwe gegevens', benadrukt ze. De politie startte begin dit jaar een grootschalig onderzoek nadat aan het licht gekomen was dat de telefoon van misschien wel 4.000 mensen gehackt werd door News of the World. Scotland Yard contacteerde verscheidene slachtoffers van de terreuraanslagen om hen ervan op de hoogte te brengen dat gegevens van hen gevonden werden bij detective Glenn Mulcaire, die telefoons afluisterde voor NotW. (Belga/SD)