Bij de schietpartij vielen ook minstens zeven gewonden, zegt de politie.

Onafhankelijkheidsfeest

De schietpartij vond plaats omstreeks 22 uur vrijdagavond lokale tijd op een van de kruispunten van de Plaza Garibaldi, een toeristische hotspot in de Mexicaanse hoofdstad. Mexico viert dit weekend 208 jaar onafhankelijkheid.

Volgens de politie gaat het om drie schutters die vermomd waren als traditionele Mariachi-muzikanten en wegvluchtten op brommers.

Drugsgeweld

Sinds 2014 zit het aantal moorden in Mexico City weer in de lift.

De Plaza Garibaldi ligt vlak naast het beruchte district Tepito, waar de gewelddadige drugsbende La Union actief is. Volgens internationale media is het geweld daar de voorbije maand flink toegenomen na de arrestatie van de veronderstelde leider van La Union.

Bij de schietpartij vielen ook minstens zeven gewonden, zegt de politie.De schietpartij vond plaats omstreeks 22 uur vrijdagavond lokale tijd op een van de kruispunten van de Plaza Garibaldi, een toeristische hotspot in de Mexicaanse hoofdstad. Mexico viert dit weekend 208 jaar onafhankelijkheid.Volgens de politie gaat het om drie schutters die vermomd waren als traditionele Mariachi-muzikanten en wegvluchtten op brommers.Sinds 2014 zit het aantal moorden in Mexico City weer in de lift.De Plaza Garibaldi ligt vlak naast het beruchte district Tepito, waar de gewelddadige drugsbende La Union actief is. Volgens internationale media is het geweld daar de voorbije maand flink toegenomen na de arrestatie van de veronderstelde leider van La Union.