Schulz, voorzitter Europees Parlement, keert terug naar Duitse politiek

© Reuters

De voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, heeft woensdag gezegd dat hij zijn voorzitterschap zal opgeven om terug te keren naar de Duitse nationale politiek. Dat melden Duitse media. Volgend jaar kiezen de Duitsers een nieuwe bondskanselier.

Schulz, die lid is van de Duitse Sociaal-Democratische Partij (SPD) van Angela Merkel, deed zijn uitspraken op de Duitse omroep ARD en zei dat hij de precieze details hierover donderdag in Brussel zal bekendmaken.

De Duitse krant Süddeutsche Zeitung meldde dat Schulz de topkandidaat van de SPD zou worden in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, bij de Duitse federale verkiezingen van eind 2017. Het is echter onduidelijk welke rol Schulz precies zal spelen voor de SPD in Berlijn. Mogelijk wordt hij de kandidaat-bondskanselier, of de kandidaat voor de functie van minister van Buitenlandse Zaken.

De SPD kondigt pas in januari aan wie hun partij voor het kanselierschap wordt, hoewel Angela Merkel onlangs al aankondigde dat zij voor een vierde mandaat zal gaan. (BELGA/JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content