De gespecialiseerde site Gulfnews schrijft dit op basis van getuigenissen van leden van de ISI, de Pakistaanse geheime dienst.

"Deze wijk is nog gebruikt als een onderduikadres van ISI, maar het was niet meer actief", vertelde een lid van de ISI. "De locaties van dergelijke onderduikadressen veranderen regelmatig."

Een ander lid van de Pakistaanse geheime dienst zegt tegen Gulfnews dat het wel mogelijk is dat het complex waar bin Laden werd gedood niet als onderduikadres van de ISI heeft gefungeerd.

Wat de leden van ISI konden bevestigen, was dat het complex gehuurd werd door Afghanen en niet in eigendom was van de Pakistaanse overheid.

"Als maffiabazen in de VS kunnen onderduiken, waarom kan bin Laden dat dan niet Pakistan?"

Ondertussen begint de druk toe te nemen op de Pakistaanse overheid. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Osama bin Laden zich ongemerkt kon verschuilen in een stad waar het krioelt van Pakistaanse soldaten. Abbottabad is namelijk een garnizoensstad en telt verschillende legerkazernes.

Husain Haqqani, de ambassadeur van Pakistan in de VS reageerde erg geprikkeld op die kritiek op de site van The Atlantic: Pakistan heeft wel degelijk geholpen bij het lokaliseren van bin Laden.

Haqqani verwees naar James Bulger, een beruchte Amerikaanse maffiabaas die maandenlang uit de greep van de politie bleef in de jaren '90.

"Als Bulger zo lang ongemerkt onder de neus van de Amerikaanse politie kan leven, waarom zou Osama bin Laden dat dan niet kunnen doen in Pakistan? Een land waar de politie veel minder gesofisticeerde opsporingstechnieken heeft."

President Obama heeft in zijn speech de medewerking van Pakistan bevestigd. Dat zou alle complottheoriën moeten verstommen, besloot de ambassadeur. (SF)

De gespecialiseerde site Gulfnews schrijft dit op basis van getuigenissen van leden van de ISI, de Pakistaanse geheime dienst."Deze wijk is nog gebruikt als een onderduikadres van ISI, maar het was niet meer actief", vertelde een lid van de ISI. "De locaties van dergelijke onderduikadressen veranderen regelmatig." Een ander lid van de Pakistaanse geheime dienst zegt tegen Gulfnews dat het wel mogelijk is dat het complex waar bin Laden werd gedood niet als onderduikadres van de ISI heeft gefungeerd. Wat de leden van ISI konden bevestigen, was dat het complex gehuurd werd door Afghanen en niet in eigendom was van de Pakistaanse overheid. "Als maffiabazen in de VS kunnen onderduiken, waarom kan bin Laden dat dan niet Pakistan?" Ondertussen begint de druk toe te nemen op de Pakistaanse overheid. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Osama bin Laden zich ongemerkt kon verschuilen in een stad waar het krioelt van Pakistaanse soldaten. Abbottabad is namelijk een garnizoensstad en telt verschillende legerkazernes. Husain Haqqani, de ambassadeur van Pakistan in de VS reageerde erg geprikkeld op die kritiek op de site van The Atlantic: Pakistan heeft wel degelijk geholpen bij het lokaliseren van bin Laden. Haqqani verwees naar James Bulger, een beruchte Amerikaanse maffiabaas die maandenlang uit de greep van de politie bleef in de jaren '90. "Als Bulger zo lang ongemerkt onder de neus van de Amerikaanse politie kan leven, waarom zou Osama bin Laden dat dan niet kunnen doen in Pakistan? Een land waar de politie veel minder gesofisticeerde opsporingstechnieken heeft." President Obama heeft in zijn speech de medewerking van Pakistan bevestigd. Dat zou alle complottheoriën moeten verstommen, besloot de ambassadeur. (SF)